Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zlepšený výkon, ale nepriaznivé skóre: Česi nad sily Slovákov i v Bratislave

BRATISLAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s Čechmi v Bratislave 1:4. V ďalšom bloku prípravy sa predstavia 3. mája v Žiline proti Poliakom a v generálke na šampionát ich 7. mája v Bratislave preverí výber USA.
Hráčska lavica Slovenska.
Hráčska lavica Slovenska. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Čechov poslal do vedenia v 12. minúte obranca Dávid Špaček, ktorý otupil úvodný tlak Slovákov. V prostrednej časti mal domáci tím veľké problémy s prechodom do útočného pásma a Česi mali výraznú streleckú prevahu (16:5). V závere druhej tretiny hostia ponúkli svojou nedisciplinovanosťou Slovákom presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú využil 10 sekúnd pred sirénou Lukáš Cingel. Domáci však v tretej tretine inkasovali dvakrát z hokejky Petra Kodýtka a duel uzavrel gólom do prázdnej bránky Roman Červenka.

Prečítajte si aj

Kapitán Nitry Branislav Mezei.Nitriansky kapitán túžobne čaká na ďalší cieľ: Buďme realisti, asi to nestihnem počas kariéry

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v rámci prípravy na MS v Česku (od 10. do 26. mája) najprv zdolali Švajčiarov 3:0 a 5:3, v prvom zápase Nemecku prehrali 3:7, no v druhom nad domácimi zvíťazili 5:4 po predĺžení. V prvom stretnutí s Čechmi podľahol slovenský výber v Trenčíne 2:4.

Slovensko - Česko 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 40. Cingel (Lantoši, Škorvánek) - 12. D. Špaček (Kaše, Vrána), 48. Kodýtek (Kovařčík), 54. Kodýtek (Rychlovský, Kousal), 60. Červenka (M. Špaček). Rozhodovali: Hronský, Crman - Durmis, D. Konc ml., vylúčenia: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8745 divákov.

Prečítajte si aj

Útočník Miloš Kelemen.MS 2024: Voľní. Reprezentácia môže uvažovať nad ďalšími dvomi mužmi, ktorí dohrali sezónu

SR: Škorvánek – Bučko, Ivan, Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický – Lantoši, Cingel, Takáč – Cehlárik, Sukeľ, Kudrna – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – Kašlík, Petrovský, Baláž – Kollár

ČR: Málek – Ticháček, Ščotka, Krejčík, Pyrochta, D. Špaček, Mašín, Zábranský, Galvas – Chlapík, M. Špaček, Červenka – O. Kaše, Tomášek, Vrána – Kousal, Kodýtek, Kovařčík – Kantner, Kondelík, Rychlovský

Slovákom nevyšiel v piatkovom stretnutí s Čechmi (2:4) úvod, keď už po prvej tretine prehrávali 0:3. Tentoraz však vstúpili do stretnutia aktívne, jednoduchou a priamočiarou hrou ohrozovali bránku Máleka. Český brankár odolal strelám od modrej čiary, ako aj zakončeniu Baláža z hranice kruhov. Prví však dokázali udrieť Česi, keď domáci prehrali v strednom pásme súboj a prepadnutie slovenskej defenzívy využil obranca Špaček.

Prečítajte si aj

Hráči Michaloviec po zisku bronzových medailí.Tréner Michaloviec na novú sezónu je vybavený. A čo mužstvo?

Prvá polovica prostrednej časti hry nepriniesla vyloženú príležitosť ani na jednej strane. Slovákom robil veľký problém prechod do útočného pásma a Málek bol prakticky bez práce. Na opačnej strane v 33. minúte vystrelil z nebezpečnej pozície v presilovej hre Kantner, no Škorvánek si s jeho pokusom poradil. Početnú výhodu si zahrali aj domáci, no v jej úvode takmer inkasovali. Dobrú prácu odviedol Rychlovský, ktorý poslal puk na Kondelíka, ten však z blízka Škorvánka neprekonal. Následne sa Slováci usadili v pásme súpera, nebezpečný pokus vyslal na Máleka obranca Ivan, no mužstvu Craiga Ramsayho chýbal dôraz pred bránkou. Do šance sa krátko po uplynutí presilovky dostal aj Baláž, ktorý však nechal vyniknúť Málekovu lapačku. Česi boli v závere tretiny nedisciplinovaní, za čo pykali v presilovke 5 proti 3, keď sa nekompromisným zakončením ponad Málekovo rameno presadil Cingel.

Prečítajte si aj

Brankár Marcel Melicherčík.Marcel Melicherčík prelomil mlčanie: Rozsiahlo objasnil vylúčenie zo Spiša

Početná výhoda Slovákov pokračovala aj na začiatku tretieho dejstva. Po 30 sekundách hry bol blízko k jej premeneniu opäť Cingel, no jeho strela mierila do žrde. Česi následne zavreli domáci tím v pásme, prestriedali takmer celú päticu, no Škorvánka neprekonali. Vrátiť vedenie mohol hosťom v 47. minúte Chlapík, ktorý zakončil prečíslenie troch proti dvom, no priamo do hrude slovenského brankára. V 48. minúte Česi rýchlo prešli do útočnej tretiny a po krížnej prihrávke, ktorá zmiatla Škorvánka, sa puk odrazil priamo pred Kodýtka a ten poslal svoj tím do vedenia. V 52. minúte vyštartoval v oslabení do samostatného úniku Cehlárik, no brániaci hráč ho prakticky ihneď dokorčuľoval. Slovenský krídelník situáciu vyhodnotil správne, prenechal puk Sukeľovi, ani ten však Máleka neprekonal. Gólovú poistku pridal v 54. minúte v presilovke Kodýtek a víťazstvo Čechov spečatil do prázdnej bránky Červenka.

Prečítajte si aj

Jaroslav Markovič (vpravo) ukončil kariéru.Vyše 1000 zápasov, množstvo bodov, ale bez domáceho titulu: Koniec ikony martinského hokeja?

Prečítajte si aj

Český tréner Vlastimil Wojnar.Prečo Melicherčík chýbal Spišiakom? Tréner Wojnar dal veci na pravú mieru
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články