Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V AHL testujú novinku, zmenu chcú zaviesť aj do NHL

V AHL testujú predĺženie 3 proti 3, novinku chcú zaviesť aj v NHL.
Zdroj: Google
Zdieľajte:

V zámorskej hokejovej NHL by mohli od budúcej sezóny zaviesť predĺženie s tromi korčuliarmi na oboch stranách. Novinku už testujú v nižšej súťaži AHL a zatiaľ sú s ňou hráči, funkcionári i fanúšikovia spokojní.

V NHL sa predĺženia hrajú klasicky päť minút, počas ktorých proti sebe nastupujú štyria hráči. Ak sa do konca nadstaveného času o víťazovi nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy, ktoré mnoho trénerov a generálnych manažérov nemá v obľube. V American Hockey Leage sa od tohto ročníka hrá iným systémom. Predĺženie trvá maximálne sedem minút - prvé štyri sa hrajú formátom štyria proti štyrom, v prípade, že nenastane "rýchla smrť", hrajú sa ďalšie tri minúty 3 proti 3. Až po nich nasleduje nájazdový rozstrel. Počet rozstrelov sa vďaka novému formátu výrazne znížil, kým vlani sa z predlžovaných zápasov až 65 percent končilo v nájazdoch, v prebiehajúcej sezóne AHL sa priemer znížil na 25 percent.

Aj odporcovia systému hry 3 na 3 zmenili počas sezóny názor. Pokiaľ nájazdy považovali diváci za atraktívne, rovnako príťažlivá je aj hra s tromi korčuliarmi na obidvoch stranách. V predĺženiach dostávajú príležitosť najzručnejší hráči, ktorí majú na ľade viac priestoru a majú tak väčšiu možnosť ukázať svoje hokejové umenie. "Ak by sme to zaviedli, oveľa menej zápasov by sa rozhodovalo v nájazdoch. Tie síce môžu byť pre niekoho zábavné, no ja nie som ich veľkým prívržencom, pretože hokejový zápas ukončujeme nehokejovým spôsobom. Rád by som videl predĺženie 4 na 4 a potom 3 na 3, bolo by to úžasné," povedal pre Fox Sports center Colorada Matt Duchene.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články