Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: VIDEO Slafkovský ide ako píla a vyrovnal 50-ročný rekord Montrealu, Nemec prispel k čistej práci New Jersey

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu 5:1 v nočnom zápase NHL. Bodoval v siedmom zápase po sebe a ziskom 39. bodu vyrovnal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/1975). Asistenciou sa na víťazstve svojho tímu podieľal aj obranca Šimon Nemec, ktorý prispel k triumfu New Jersey na ľade New Yorku Islanders 4:0. Ukončil tým päťzápasové čakanie na zápis do kanadského bodovania.
Hráči Montrealu oslavujú gól.
Hráči Montrealu oslavujú gól. Zdroj: TASR/AP - Graham Hughes
Zdieľajte:

Nemec nastúpil v tretej obrannej dvojici s Brendanom Smithom a na ľade strávil 14:51 min. - najmenej od vstupu do NHL začiatkom decembra. Do štatistík si pripísal aj 2 plusové body a 2 trestné minúty. V 2. tretine vybojoval puk v pásme súpera a po krátkom úniku pred bránku pripravil gólovú pozíciu Alexandrovi Holtzovi, ktorý zvýšil na priebežných 0:3.

Prečítajte si aj

Hráči Popradu a Nitry.Bitky medzi Popradom a Nitrou majú dohru: SZĽH tvrdo trestal, Acolatsemu to zmenil

Slafkovský bol tradične člen elitného útoku Canadiens s Coleom Caufieldom a kapitánom Nickom Suzukim. V 18. minúte prihrávkou v obrannom pásme začal ofenzívnu akciu, ktorá sa skončila prečíslením dvoch proti jednému a gólom Suzukiho, ktorý zvýšil na 3:0. Slafkovský odohral 17:45 min.. V drese hostí nebodoval Tomáš Tatar, ktorý odohral vo štvrtej formácii 13:43 min. a prezentoval sa tromi strelami. Po 39 zápasoch má na konte 13 bodov (7+6), do kanadského bodovania sa nezapísal v šiestom zápase po sebe.

Prečítajte si aj

Senickí hokejisti nastupujú na ľad.Zápas museli náhle zrušiť: Bizarná príčina, diváci majú ďalší duel zadarmo

Nebodoval ani útočník Martin Pospíšil, ktorého Calgary podľahlo na domácom ľade Buffalu 1:4. Slovenský útočník figuroval v prvej formácii Flames, odohral 14:10 min. Calgary prehralo tretí zápas po sebe.

Prečítajte si aj

Fanklub Dukly Senica.VIDEO Ďalší rekord ligy prekonaný: Hokejová bašta prilákala divákov, ale namiesto finále bude hrať o bronz

Hokejisti Tampy Bay bodoval v siedmom zápase po sebe, keď na ľade Anaheimu triumfoval 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil po úniku Anthony Cirelli. Erik Černák nastúpil v prvej obrannej dvojci hostí s Darrenom Radyshom. Do kanadského bodovania sa nezapísal, no s časom 21:57 bol najvyťaženejší obranca Lightning.

Prečítajte si aj

Šarvátka medzi Popradom a Nitrou.VIDEO Nechutný koniec súboja v Poprade: Hráči sa mlátili hlava - nehlava, arbitri udelili vyše 350 trestných minút

Z triumfu na ľade súpera sa tešili aj hráči Dallasu, ktorí zvíťazili v Arizone nad domácimi Coyotes 4:2. Bolo to pre nich štvrté víťazstvo po sebe.

Pozrite si aj

Potýčka hráčov v Michalovciach.VIDEO Acolatse neudržal nervy na uzde. Valach chcel bitku s Coleom Hultsom, bil sa skoro aj hlavný rozhodca

Hokejistom Floridy stačilo iba 15 striel na presvedčivé víťazstvo na ľade Philadelphie 4:1. Do streleckej listiny sa dvakrát zapísal útočník Sam Reinhart, ktorý prvýkrát v kariére strelil 50 gólov v sezóne.

Prečítajte si aj

Filip Krivošík proti Ženeve.Liga majstrov od novej sezóny bez slovenského šampióna: Vedenie súťaže prezradilo dôvody!

Rovnaký míľnik sa v nočnom zápase podaril aj útočníkovi Edmontonu Zachovi Hymanovi. Oilers však prehrali na ľade Ottawy 3:5, hoci súpera prestrieľali 36:16. Útočník "hurikánov" Jake Guentzel nepremenil trestné strieľanie, no pripísal si jednu asistenciu a od príchodu z Pittsburgu má na konte 12 bodov v ôsmich zápasoch.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Róbert Lantoši.Ponuky, ktorým nie je možné konkurovať: Slovenský reprezentant zdvorilo odmietol súčasný tím

Hráči Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zvíťazili nad Winnipegom 3:0 a získali dôležité body v boji o play off. Dvoma gólmi k tomu prispel Alexander Ovečkin, jeho tím sa posunul o bod pred Detroit na posledné postupové miesto vo Východnej konferencii. Colorado otočilo duel s Pittsburghom z nepriaznivého stavu 0:4 na 5:4 po predĺžení, po tri body zaznamenali Jonathan Drouin a Nathan MacKinnon.

Prečítajte si aj

Útočník Tyler Coulter.TEL: Vypredaný štadión v Nitre zažil sklamanie, Poprad našiel nečakaného hrdinu

Ovečkin skóroval v piatom stretnutí za sebou a v sezóne má na konte 26 presných zásahov. Washington strelil všetky tri góly v tretej tretine, čisté konto s 27 úspešnými zákrokmi si v jeho drese pripísal brankár Charlie Lindgren. Fehérváry odohral 19:45 min s plusovým bodom, predviedol až deväť hitov a v tejto štatistike bol suverénne najlepší na ľade. Capitals vyhrali piate z uplynulých šiestich stretnutí, Winnipeg si pripísal tretiu prehru za sebou.

Prečítajte si aj

Útočník Tomáš Matoušek.V Banskej Bystrici budú čakať na dôležité rozhodnutie: Prehrali sme 0:4, čo je na prd, hodnotil Matoušek

Pittsburgh ešte po 36 minútach viedol na ľade Colorada 4:0, ale napokon nezastavil víťaznú šnúru domácich, ktorá trvá už deväť zápasov. V predĺžení rozhodol Drouin, v dueli mal bilanciu 2+1. MacKinnon dal gól a dvakrát asistoval a natiahol svoju bodovú šnúru na 18 stretnutí. Celkovo má na konte 122 bodov (44+78) a k lídrovi bodovania súťaže Nikitovi Kučerovovi z Tampy sa priblížil na rozdiel jediného bodu. Za Pittsburgh sa štyrmi bodmi za gól a tri asistencie blysol Sidney Crosby a v sezóne nazbieral už 73 bodov (34+39). Stal sa tak deviatym hráčom histórie NHL, ktorý prekonal 70-bodovú hranicu aspoň v štrnástich sezónach.

Prečítajte si aj

Michal Sersen a Marek Bartánus.TEL: HC Slovan si nepípol v sérii s Košicami a ročník sa pre neho skončil


NHL - výsledky:

Washington - Winnipeg 3:0

Colorado - Pittsburgh 5:4pp

New York Islaners - New Jersey 0:4 /NEMEC za hostí 0+1/

Carolina - Toronto 2:1

Ottawa - Edmonton 5:3

Philadelphia - Florida 1:4

Arizona - Dallas 2:4

Anaheim - Tampa Bay 2:3pp

Calgary - Buffalo 1:4

Seattle - Montreal 1:5 /SLAFKOVSKÝ za hostí 0+1/

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články