Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Strhne sa súboj o Sekeru? Záujem majú Králi

Sekera sa ocitol v hľadáčiku Kings, Carolina si ho však chce udržať.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový reprezentant Andrej Sekera by sa mohol stať v NHL spoluhráčom krajana Mariána Gáboríka. O obrancu Caroliny sa totiž podľa zámorských médií intenzívne zaujímajú predstavitelia Los Angeles, ktorí by ho mohli získať pred uzávierkou výmen (2. marca 2015).

Sekera patrí k najviac vyťažovaným hráčom Hurricanes, v minulej sezóne bol so 44 bodmi ich najproduktívnejším zadákom, v aktuálnej nazbieral zatiaľ tucet bodov (1+11) v 31 zápasoch. Po tomto ročníku mu končí zmluva garantujúca priemerný ročný príjem 2,75 milióna dolárov a tak zámorské médiá špekulujú o jeho ďalšom osude. Klub z Raleigh nechce slovenského beka stratiť a bude sa ho snažiť v mužstve udržať, v prípade, že však nebude schopný s ním predĺžiť kontrakt, ponúkne ho konkurencii, aby o neho neprišiel bez náhrady. Výmenou za Sekeru bude žiadať talentovaného mladíka a voľbu v 1. kole draftu.

"Sekera by zapadol do každého tímu, no nebude lacný. Ak s ním Hurricanes nepredĺžia zmluvu, bude o neho na trhu veľký záujem, pretože každý tím potrebuje obrancu," uviedol na Twitteri redaktor Dennis Bernstein z TFP Media.

"Králi" potrebujú zadáka, keďže obhajca Stanleyho pohára nemôže stále počítať so suspendovaným Rusom Vjačeslavom Vojnovom. Generálny manažér LA Dean Lombardi má pod platovým stropom voľných zhruba 3,3 milióna dolárov, ktoré môže použiť na hráčske nákupy.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články