Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Newyorskí jazdci splnili sen svojmu vernému fanúšikovi

Svojich snov by sme sa nikdy nemali vzdávať, príkladom je aj tento fanúšik, ktorý si prešiel peklom, no na hokej nezanevrel.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Americký tínedžer Chris Falzone má za sebou životný zážitok. Po prekonaní rakoviny kostí mu splnilo najväčší sen vedenie klubu hokejovej NHL New York Rangers, ktoré s ním v pondelok podpísalo jednodňový kontrakt. Už v uplynulom týždni trénoval s tímom v Madison Square Garden a pred pondelňajším domácim duelom "jazdcov" proti Pittsburghu (4:3 pp) s ním absolvoval predzápasové rozkorčuľovanie.

Pätnásťročný Falzone je členom stredoškolského tímu v Middletown South. Lekári mu v pomerne mladom veku diagnostikovali rakovinu kostí a vo februári oznámili, že už nikdy nebude hrať hokej. Talentovaný obranca sa však svojho sna nevzdal a po absolvovaní chemoterapie sa už v júli postavil na korčule a v pondelok si splnil životný sen.

Verný fanúšik absolvoval vo štvrtok s tímom Rangers tréning, počas ktorého si s ďalšími "spoluhráčmi" zastrieľal na brankársku jednotku Henrika Lundqvista. "Bola to pre mňa veľká česť byť spolu s nimi na ľade," uviedol pre northjersey.com Falzone. Väčší zážitok ho však čakal až v pondelok. Vedenie NY Rangers usporiadalo mimoriadnu tlačovú konferenciu, na ktorej s ním podpísalo jednodňový kontrakt a odovzdalo mu dres s číslom 14. Klub zastupoval legendárny krídelník "jazdcov" Adam Graves.

Rangers triumfovali v pondelňajšom dueli nad "tučniakmi" 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 64. minúte Kevin Klein a venoval ho práve mladému spoluhráčovi.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články