Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gáboríkov návrat na ľad je na spadnutie

Už čoskoro sa na ľadové plochy v NHL vráti Marián Gáborik.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Gáborík by sa mohol vrátiť do zostavy Los Angeles Kings v noci na stredu, keď sa obhajca Stanleyho pohára predstaví na ľade Buffala. Tridsaťdvaročný krídelník vynechal uplynulé štyri stretnutia v NHL pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela, v nedeľu už však naplno trénoval s tímom.

Ako informoval LA Kings Insider, Gáborík korčuľoval na tréningu v prvej lajne so slovinským centrom Anže Kopitarom, s ktorým nastupoval už v minulej sezóne v play off i v úvode prebiehajúceho ročníka. Ich "chémia" doviedla "kráľov" k zisku pohára, no v úspešnej spolupráci nemohli pokračovať, keďže slovenský kanonier vynechal pre zdravotné problémy väčšinu tréningového kempu ako i osem duelov v októbri. Po návrate na ľad sa následne zranil 25. novembra v súboji s Nashvillom a odvtedy pauzuje. V aktuálnej sezóne tak stihol odohrať iba 15 zápasov, v ktorých zaznamenal osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií.

Gáboríkov návrat je podľa zámorských médií na spadnutie. Ak sa v priebehu pondelka alebo utorka nevyskytne u neho žiaden problém, mal by proti Buffalu hrať. V prípade, že by nebol ešte pripravený nastúpiť, povolajú Kings z farmy 23-ročného Andyho Andreoffa.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články