Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skvelá forma Tomáša Tatara, v noci opäť za hviezdu

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na pondelok v zámorskej NHL dvoma gólmi k víťazstvu Detroitu 3:1 na ľade Caroliny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V oboch jeho góloch mal prsty obranca Andrej Sekera, ktorý sa vrátil do zostavy Hurricanes po vynechaní predošlého zápasu s Washingtonom pre nešpecifikované zranenie. Dvadsaťštyriročný Tatar sa prvýkrát strelecky presadil v 19. minúte za stavu 1:0 pre Red Wings, keď z ľavého kruhu poslal odrazený puk smerom na súperovu bránku a Sekera si ho nešťastne zrazil korčuľou do vlastnej siete. V 33. minúte zvýšil na 3:0 pre hostí, keď po peknej kombinácii využil prihrávku Pavla Dacjuka. Tatara neustrážil pred bránkou práve Sekera.

Pre 24-ročného krídelníka to boli tohtosezónne presné zásahy s poradovými číslami 11 a 12. Po záverečnej siréne ho vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia, prvou bol ruský center Dacjuk, ktorý sa pod výhru podpísal gólom a dvomi prihrávkami. Tatar tak potvrdil skvelú fazónu, v uplynulých 19 dueloch nazbieral rovnaký počet bodov za 11 gólov a 8 asistencií. Celkovo má v tejto sezóne na konte 20 bodov (12+8) v 28 zápasoch.

"Hrať s Pavlom je veľmi jednoduché. Stačí, ak ste na správnom mieste a on sa postará o všetko ostatné. Treba príkladne bojovať o puky, Pavel to potom zariadi," povedal pre zámorské médiá na Dacjukovu adresu Tatar. Z výhry "červených krídel" sa tešil aj ich spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý strávil na ľade niečo viac ako 15 minút.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články