Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dotkol sa legendy a skóroval takmer po roku

Dnes v noci Kopecký konečne skóroval, podarilo sa mu to takmer po roku, pomohol mu dotyk s legendou!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký ukončil viac ako 11-mesačné čakanie na gól v NHL. Krídelník Floridy Panthers prelomil dlhú sériu 36 zápasov bez presného zásahu a svojím prvým gólom v sezóne pomohol k triumfu 3:2 nad Buffalom Sabres. V NHL rozsvietil Kopecký červené svetlo prvýkrát od 4. januára 2014, keď sa presadil proti Nashvillu Predators.

K ukončeniu negatívnej série pomohlo 32-ročného Slovákovi stretnutie s legendou. Pred zápasom mu totiž poprial veľa šťastia člen Siene slávy NHL, bývalý vynikajúci obranca Denis Potvin, ktorý pracuje ako analytik pre televíziu FSF. "Povedal som mu, nech sa pre šťastie dotkne mojej ruky," povedal Potvin pre sun-sentinel.com. "Podal mi ruku a povedal som mu, že je to náročné, ale že dnes tú sériu preruším. Všimol si, že som mal v poslednom zápase šesť striel a ja som mu povedal, že dnes skúsim vystreliť na bránku aj desaťkrát. Počuť takého slová od legendy NHL je veľkým povzbudením," povedal Kopecký.

Slovenský útočník v 32. minúte úspešne tečoval strelu nováčika Aarona Ekblada a zvýšil na 2:1 pre svoj tím. "Tá opica, ktorú som nosil na chrbte bola už dosť ťažká. Som šťastný, že je to za mnou. Snažím sa hrať vždy svoju hru. Bolo frustrujúce, keď som tak dlho nedal gól ani z dobrých pozícií a nemal som šťastie, ale musel som trpezlivo čakať na svoju šancu," dodal Kopecký, ktorý dal prvý gól vo svojom 25. zápase v sezóne.

1. gól Tomáša Kopeckého v sezóne

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články