Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan sa rozohnil pri téme Košíc v CHL, Lažo nechápavo krúti hlavou

BRATISLAVA - Extraligové kluby poslali otvorený list Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Vyzývajú ho, aby nebránil účasti HC Košice v medzinárodnej Lige majstrov (CHL). SZĽH v reakcii uviedol, že nikdy nebránil slovenskému šampiónovi v účasti v CHL. Podľa vyjadrenia zväzu prezident SZĽH Miroslav Šatan a generálny sekretár Miroslav Lažo absolvovali v stredu v Tampere míting s výkonným riaditeľom košického klubu Miloslavom Klímom aj prezidentom CHL Jorgenöm Lindgrenom s cieľom vyriešiť aktuálnu situáciu.
Zdroj: 45147
Zdieľajte:

Podľa vyjadrenia SZĽH mal zástupca HC Košice na osobnom stretnutí potvrdiť vedomosť o tom, že klub, ktorý sa prihlási do Ligy majstrov, musí byť súčasťou súťaže, ktorá je riadená členskou federáciou IIHF. Zároveň uviedol, že si je vedomý toho, že je to podmienka CHL a nie podmienka SZĽH.

Prečítajte si aj

Bhdxh xfgh fxhn xfhf.Hrivík sa postavil k výsledku ako chlap: Nehľadajme výhovorky. Cehlárik je naštvaný na Helvétov

"V závere minulého týždňa sme HC Košice adresovali list, v rámci ktorého sme zástupcom slovenského majstra vysvetlili podmienky účasti v CHL. Zároveň sme dnes absolvovali spoločné rokovanie s výkonným riaditeľom HC Košice Miloslavom Klímom aj prezidentom CHL. Preto nerozumieme iniciatíve časti extraligových klubov, ktorá buď svojou nevedomosťou, alebo účelovou snahou, zavádza verejnosť," uviedol vo zväzovom stanovisku generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.

Prečítajte si aj

Bude mať HC Košice problém? Extraligové kluby poslali výzvu SZĽH

"Slovenský zväz ľadového hokeja má dlhodobo záujem, aby slovenský zástupca participoval v Lige majstrov. V minulosti sme z dôvodu nezáujmu klubov prišli o miestenku pre slovenský tím. Už začiatkom kalendárneho roka sme sa pod hrozbou pokuty zaviazali, že slovenský majster nastúpi v CHL. Ktokoľvek písal výzvu extraligových klubov ohľadom účasti Košíc v Lige majstrov, je absolútny amatér, ktorý nerozumie kompetenciám SZĽH a ani marketingovému a ekonomickému fungovaniu CHL. Záujmom predstaviteľov Ligy majstrov je, aby bol HC Košice v našom zväzovom systéme patriacom pod IIHF, čo im samotný klub, bohužiaľ, doteraz negarantoval," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan v stanovisku, ktoré poskytol zväz TASR.

Prečítajte si aj

Fgvd ygbhy xfgnx fcg.Regenda mal všetkého dosť a povedal, kto ho dostal do NHL

SZĽH zároveň vyzýva časť extraligových klubov, aby "nerozdúchavali vášne v médiách účelovými vyjadreniami a energiu investovanú do týchto aktivít radšej využili na upokojenie situácie v slovenskom hokeji."

Prečítajte si aj

Liga majstrov 2023/24: V upravenom formáte narazia Košice na popredných súperov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články