Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bude mať HC Košice problém? Extraligové kluby poslali výzvu SZĽH

BRATISLAVA - Extraligové kluby poslali otvorený list Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Vyzývajú ho, aby nebránil účasti slovenského majstra HC Košice v medzinárodnej Lige majstrov (CHL).
Zdroj: 45142
Zdieľajte:

HC Košice je jeden z deviatich klubov, ktoré vyjadrili podporu Profesionálnej hokejovej lige (PHL). Tá chce riadiť extraligu samostatne bez SZĽH.

Prečítajte si aj

Fgvd ygbhy xfgnx fcg.Regenda mal všetkého dosť a povedal, kto ho dostal do NHL

"Vážené vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja a výkonný výbor SZĽH, týmto Vás vyzývame na prehodnotenie stanoviska k neúčasti extraligového majstra súťaže TIPOS Extraliga, mužstva HC Košice, v prestížnej medzinárodnej súťaži Liga majstrov - Champions Hockey League (CHL) v súťažnom ročníku 2023/24. Hokejový klub HC Košice si svoju účasť v Champions Hockey League športovo vybojoval na ľade v sezóne 2022/2023, keď sa TIPOS Extraliga hrala pod vedením SZĽH. Preto je viac ako prekvapujúci postoj zväzu spochybňovať podporu aktuálneho majstra z dôvodu neukončených rokovaní zmluvných strán, ktoré bude riešiť nastavenie a riadenie extraligy v budúcich sezónach. O tomto postoji informovalo SZĽH vedenie HC Košice oficiálnym listom," zverejnili hokejové kluby v stanovisku, ktoré poslali aj TASR.

Prečítajte si aj

Xfhx fhngc jncg m.Nechcem znižovať extraligu, ale nedá sa to porovnať s úrovňou MS. Debutant si myslí, že nesklamal

Medzi kluby, ktoré deklarovali podporu SZĽH a mohli by tak Slovensko zastupovať v CHL, patrí aj Slovan Bratislava. "Hokejová Liga majstrov (CHL) je prestížna súťaž, v ktorej by malo mať Slovensko zastúpenie v podobe aktuálneho majstra extraligy, čo na poslednom rokovaní v Košiciach avizovalo aj vedenie súťaže. Veríme, že vedenie SZĽH prehodnotí svoj postoj a umožní štartovať súčasnému extraligovému majstrovi HC Košice v CHL. Klub HC Košice je pripravený zodpovedne prevziať plnohodnotné zastúpenie v tejto medzinárodnej súťaži, čo deklaroval aj zaplatením štartovného poplatku (vo výške 20.000 eur)," uvádza sa v stanovisku.

Prečítajte si aj

Odchody hráčov z Liptova nekončia. Napätý stav na severe využíva neúspešný štvrťfinalista
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články