Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nechcem znižovať extraligu, ale nedá sa to porovnať s úrovňou MS. Debutant si myslí, že nesklamal

RIGA - Z piatich účastí na MS pod vedením Craiga Ramsayho premenila slovenská hokejová reprezentácia na postup do štvrťfinále dve. Podarilo jej to na dvoch šampionátoch po sebe v rokoch 2021 a 2022 a rovnaký cieľ mali Slováci aj tentoraz. Kanadský kormidelník nominoval na MS do Rigy osem nováčikov, ktorí namixovali tím so skúsenými harcovníkmi do vyváženej konzistencie, ale tentoraz to na prienik do vyraďovačky nestačilo.
Xfhx fhngc jncg m.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vekový priemer slovenských hokejistov na tohtoročných MS bol 26 rokov. Pred rokom odletel na šampionát do Helsínk tím s priemerom 24 rokov, bol to vôbec historicky najmladší káder Slovenska na MS. Na vrcholnom turnaji dostalo tento rok po prvý raz šancu osem hráčov. Všetci traja brankári - Samuel Hlavaj, Stanislav Škorvánek a Dominik Riečický, obrancovia František Gajdoš a Dávid Mudrák a útočníci Martin Chromiak, Oliver Okuliar, Viliam Čacho. Mudrák si však napokon nezahral, keďže tím priamo v Lotyšsku posilnil po vypadnutí v AHL a neskôr aj v NHL obranca Šimon Nemec.

Prečítajte si aj

Ghd xhfh cf hdr xh g dgrxg dffgr.Škorvánek: Mám v sebe veľa emócií, boli sme kúsok od štvrťfinále. Veľmi nás to mrzí, dodal šikovný útočník

Z nováčikov sa nestratil nikto. Riečický neodchytal ani minútu, no Hlavaj so Škorvánkom výkonmi potešili. Gajdoš patril v obrane medzi nenápadných, no spoľahlivých zadákov, Chromiak si pripísal prvý gól na MS a Okuliar s Čachom prvé body za asistenciu. "Myslím si, že chalani, ktorí boli po prvý raz na MS, sa do toho rýchlo dostali. Nomináciu si obhájili a som za seba aj za nich rád," povedal brankár Škorvánek.

Prečítajte si aj

Odchody hráčov z Liptova nekončia. Napätý stav na severe využíva neúspešný štvrťfinalista

Čacho bol jeden z hráčov, ktorí boli v tíme od začiatku prípravy. Absolvoval už novembrový Nemecký pohár v Krefelde, neskôr aj vianočný turnaj Kaufland Cup v Bratislave i dvojzápas olympijských nádejí proti Nemecku vo februári v Košiciach a Michalovciach. V poslednej fáze prípravy definitívne presvedčil trénerov a odmenou mu bola účasť na šampionáte. "Zažil som veľkú školu hokeja. Nechcem znižovať extraligu, ale s touto úrovňou sa to nedá porovnať. Užil som si to, moje výkony mohli byť lepšie, aj keď si myslím, že som nesklamal. Pozerám sa dopredu, dúfam, že sa o rok vrátime silnejší," zhodnotil 24-ročný útočník.

Prečítajte si aj

Ľupták robí zmeny v Liptovskom Mikuláši: Vymenoval trénerov, má prvého hráča i svoje ciele

Slovenskí hokejisti prehrali v Rige s Českom 2:3, s Kanadou 1:2 po nájazdoch, rovnako po nájazdoch nestačili na Kazachstan 3:4 a prehrali aj so Švajčiarskom v pomere 2:4. Zdolali Lotyšsko 2:1, Slovinsko 1:0 a Nórsko 4:1.

Prečítajte si aj

Gydxg xdfg xfgbx hfx.MS 2023: Libor Hudáček prehovoril o konflikte s Hrivíkom. Pánik sa vrátil na hotel
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články