Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ľupták robí zmeny v Liptovskom Mikuláši: Vymenoval trénerov, má prvého hráča i svoje ciele

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Novým majiteľom doteraz stopercentne mestského hokejového klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš je spoločnosť R-STAV SK. Zmluvu o prevode akcií v pondelok za mesto podpísali primátor Ján Blcháč, za víťaza verejnej obchodnej súťaže zástupca spoločnosti Robert Ľupták. Potvrdila to hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
Zdroj: 41306
Zdieľajte:

Spoločnosť zvíťazila vo verejnej obchodnej súťaži, za klubové akcie ponúkla 151.200 eur. "Náš hokejový klub bol jediným v extralige, ktorý vlastnilo mesto. Všetky ostatné kluby sú už súkromné. V minulom roku sme oslávili 90. výročie organizovaného ľadového hokeja v Liptovskom Mikuláši a klubu chceme do budúcnosti dopriať väčšie možnosti pre rozvoj," uviedol Blcháč. Zároveň ubezpečil, že mesto bude hokej aj naďalej podporovať, avšak nižšou dotáciou ako doteraz. Podotkol, že všetky manažérske a organizačné otázky už bude riešiť nový majiteľ.

Prečítajte si aj

Gydxg xdfg xfgbx hfx.MS 2023: Libor Hudáček prehovoril o konflikte s Hrivíkom. Pánik sa vrátil na hotel

Podľa Ľuptáka si Liptovský Mikuláš zaslúži, aby hokej v meste bol a aby napredoval. Konkretizoval, že v klube bude pôsobiť tréner Juraj Faith a na pozíciu generálneho manažéra a asistenta trénera nastúpi Tibor Višňovský. "Prvý hráč, s ktorým už v najbližších dňoch podpíšem zmluvu, je Liptovskomikulášan a srdciar Jakub Sukeľ. Hráči, ktorí budú chcieť v klube ostať, majú dvere otvorené. Je tu kopec hokejistov z Liptovského Mikuláša, ktorí mali výborné sezóny," povedal Ľupták.

Prečítajte si aj

Gbdg hfgchn fgh f fggf.VIDEO Ten zákrok musel byť ohromný, vraví Ramsay o šanci Slovincov. Na konci urobil neobľúbený ťah

Nový majiteľ sa v kúpnej zmluve zaviazal, že nepredá licenciu klubu a súčasne ju zachová v meste. Zároveň je povinný mestu predkladať rozpočet na financovanie klubu vždy pre nasledujúce dve sezóny. V prípade nedodržania tejto povinnosti má mesto právo odkúpiť klub späť za rovnakú cenu, za akú ho predal.

Prečítajte si aj

Sklamaný Ramsay je nespokojný s výkonmi konkrétnych zverencov: Majú pocit, že musia zobrať na plecia celý svet
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články