Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Lotyšom vypadli z kádra dve zvučné postavy. Tretia s otáznikom

RIGA - Vedenie lotyšskej hokejovej reprezentácie dopísalo na šampionátovú súpisku obrancu Kristiansa Rubinsa a útočníka Georgsa Golovkovsa. Nahradili dvojicu hráčov, ktorí predčasne dohrali na MS pre zranenie. Informoval o tom oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).
Zdroj: 45132
Zdieľajte:

Dvadsaťpäťročný Rubins dokončil klubovú sezónu v tíme Calgary Wranglers, s ktorým vypadol v 3. kole play off AHL. Čaká ho štvrtý štart na MS, predtým svoju krajinu reprezentoval aj na šampionátoch v rokoch 2018, 2021 a 2022. Podľa webu lsm.lv priletel do Rigy v pondelok, s tímom ešte netrénoval, no má zasiahnuť do utorkového záverečného zápasu v B-skupine proti Švajčiarsku (19.20 SELČ). Na súpiske nahradil zraneného Robertsa Mamčicsa.

Prečítajte si aj

Novým Zámkom sa rozpadol elitný útok

V dueli so Švajčiarskom by mal nastúpiť aj 27-ročný Golovkovs, ktorého čaká debut na MS. Útočník Södertälje patril doteraz medzi náhradníkov, ktorí si udržiavali formu na tréningoch a pripravovali sa, že naskočia v prípade zranení. Golovkovs nahradil Andrisa Džerinša, ktorý má problémy so slabinami. V pondelok netrénoval na ľade so spoluhráčmi ani útočník Ronalds Keniņš, ktorého trápi boľavý chrbát. O tom, či bude môcť nastúpiť, sa rozhodne v deň zápasu.

Prečítajte si aj

Syfg ysfsyf yfgd y.MS 2023: Slovinci vypadávajú ako suverénne najhorší. V A-skupine došlo k nečakanému zvratu

Domáci si držali v B-skupine štvrtú priečku s trojbodovým náskokom pred SR a mali veľkú šancu postúpiť do štvrťfinále. V prípade, že Slováci zvíťazia v prvom utorkovom stretnutí v riadnom hracom čase nad Nórmi, potrebujú Lotyši získať proti Helvétom aspoň bod, teda dostať zápas do predĺženia. V prípade bodovej rovnosti by totiž mali slovenskí reprezentanti lepší vzájomný zápas, Lotyšov zdolali 2:1.

Prečítajte si aj

Ľupták robí zmeny v Liptovskom Mikuláši: Vymenoval trénerov, má prvého hráča i svoje ciele
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články