Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Zápas s Nórskom? Gajdoš prezradil, čo nesmú Slováci dopustiť, Grman naopak, čo musia spraviť

RIGA - Slovenskí hokejisti potrebujú v utorok zvíťaziť vo svojom záverečnom zápase v B-skupine MS v Rige, ak si chcú udržať šancu na postup do štvrťfinále. V súboji proti Nórsku (11.20 SELČ) im udržanie nádeje zabezpečí iba triumf za tri body. V prípade úspechu by potom večer čakali na to, či zatiaľ stopercentní Švajčiari zdolajú v riadnom hracom čase Lotyšov (19.20 h). Akýkoľvek bodový zisk domácich nepustí Slovákov do vyraďovačky.
S svgys gxdg xdbxd fg.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskí reprezentanti sa s Nórskom doteraz streli 35-krát, v 24 dueloch zvíťazili, v dvoch sa zrodila remíza a deväť duelov sa skončilo triumfom severanov. Celkové skóre je 126:69 v prospech SR.

Prečítajte si aj

Dxgbx dg dfy dgdgfd xdcfsd.MS 2023: Neuveriteľný s výnimočnou kariérou, ospevujú Švajčiari svoju ikonu. Pochvala aj od Čechov

Naposledy sa títo súperi stretli vlani v decembri na Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave, Slováci triumfovali 6:0 po góloch Lantošiho, Jedličku, Gernáta, Tamášiho, Čacha a Daňa. Na MS si obaja zahrali naposledy pred ôsmimi rokmi v Ostrave, Nóri vtedy zvíťazili 3:2.

Prečítajte si aj

AHL: Boje o Calderov pohár už bez slovenských hráčov. V noci vypadol aj posledný

Na šampionáte v Rige odohrali zverenci Tobiasa Johanssona doteraz päť zápasov. Prehrali s Kazachstanom 3:4 po nájazdoch, so Švajčiarskom 0:3, s Lotyšskom 1:2 a s Českom 0:2. Zdolali len Slovincov (1:0). V piatich zápasoch strelili dokopy len päť gólov. "My budeme určovať tempo hry, nemôžeme sa prispôsobiť súperovi. Musíme dať na začiatku nejaké góly, aby sme sa upokojili a potom sa v priebehu zápasu netrápili," povedal pre TASR obranca František Gajdoš.

Prečítajte si aj

Gbdg hfgchn fgh f fggf.VIDEO Ten zákrok musel byť ohromný, vraví Ramsay o šanci Slovincov. Na konci urobil neobľúbený ťah

Aj ďalší zadák Mário Grman verí, že slovenskí hokejisti zlomia súpera čo najskôr: "My si spravíme ešte rozbor v deň zápasu, ale musíme hrať ten hokej, ktorý sme hrali na začiatku turnaja. Musíme sa presadiť gólovo čo najskôr, aby sme potom nebojovali sami so sebou."

Prečítajte si aj

Sklamaný Ramsay je nespokojný s výkonmi konkrétnych zverencov: Majú pocit, že musia zobrať na plecia celý svet
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články