Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zľakli sme sa, vraví Okuliar, ktorý sľubuje odplatu rovnakou mincou

KAPFENBERG - Slovenskí hokejoví reprezentanti narazili v siedmom zápase v rámci prípravy na MS na obzvlášť nepríjemného súpera. Rakúšania zdolali zverencov Craiga Ramseyho 6:3 aj vďaka fyzickej hre, ktorou sa prezentujú.
Zdroj: 44992
Zdieľajte:

Útočník Oliver Okuliar priznal, že mužstvo malo pred tvrdou hrou súpera až prílišný rešpekt: "Tím drží spolu a myslím si, že sme dobrá partia. Skôr sme sa však zľakli, keď sme na videách videli, ako dohrávajú súboje. Nie je to príjemné, musíme im to však vrátiť rovnakou kartou."

Prečítajte si aj

Xfh chjgc jmhv b hxffg.VIDEO Rakúšania hrali veľmi zákerne. Ramsay s oprávnenou kritikou

Slováci nestačili na Rakúsko druhýkrát za sebou, keď na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde prehrali 2:3 po predĺžení. "Neočakávali sme, že budeme mať siedmich vylúčených hráčov počas prvých tridsiatich minút. Potom sa niektorí nedostali na ľad a sedeli na striedačke, iní hrali často a neskôr sme stratili aj obrancu. Mužstvo sa však nevzdalo a každý bojoval až do konca. Nebolo to len o defenzíve, ale o tíme. Na ľade sú vždy šiesti hráči," povedal tréner Ramsay.

Prečítajte si aj

Gdx hf cgjhv xhfcg rdgfc.Slováci s hanbou v Rakúsku, po katastrofálnom výkone vysoko prehrali

Po úspešnom začiatku prípravy a dvoch triumfoch vo Švajčiarsku zaznamenali Slováci piatu prehru po sebe. V Kapfenbergu sa presadili len počas hry špeciálnych tímov. Skóre duelu otvoril už po 58 sekundách v presilovke Okuliar, ktorý v nedávno skončenej sezóne získal s Hradcom strieborné medaily v českej lige. "Vyhral som tam vhadzovanie, chalani si to dali na druhú stranu, potom som sa uvoľnil medzi kruhmi. Alex mi nahral a skúsil som to bekhendom hore. Sú tam rozdiely oproti českej lige, no hlavne si musím ešte zvyknúť na systém," povedal 22-ročný krídelník.

Prečítajte si aj

Z Prešova utiekol kvôli vojne na Ukrajine. Jeho kariéra pokračuje v slávnej extraligovej značke

Premiéru v príprave absolvoval aj Miloš Kelemen, ktorý odohral prvú sezónu v zámorí a pripísal si aj 14 štartov v drese Arizony v NHL. V 14. minúte sa presadil počas oslabenia a vyrovnal na 3:3. "Som rád, že mi to padlo. Potrebujeme zmeniť negatíva na pozitíva. Musíme sa snažiť byť čo najmenej vylučovaní a faulovať, len ak nám hrozí gól. Prehrali sme 3:6, potrebujeme sa poučiť, aby v sobotu nastúpil iný tím," uviedol Kelemen.

Prečítajte si aj

Gc fb xc g gf gf nknk f fysdfg bcxg.MS 2023: Reprezentáciu opustia ešte tri mená. Šatan ide volať skúsenému borcovi

Slováci sa s rovnakým súperom stretnú v generálke pred šampionátom v sobotu 6. mája v Trenčíne. "Musíme vyhrať viac súbojov, nielen v útočnom pásme, ale aj v obrannom bez puku. Tento duel nám ukázal nedostatky. V ďalšom zápase potrebujeme byť lepší, aby sme sa aj cítili sebavedomejšie na ľade," skonštatoval Peter Cehlárik.

Prečítajte si aj

HC Slovan spúšťa predstavovanie posíl. Prvým novicom je čerstvý majster z Košíc
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články