Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najprv ho nechceli, no napokon sa dohodli. Slovan ikonu nepustil

BRATISLAVA - Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava predĺžilo zmluvu s kapitánom Michalom Sersenom. Tridsaťsedemročný obranca sa dohodol s extraligistom na novom ročnom kontrakte.
Zdroj: 44926
Zdieľajte:

Súčasná zmluva sa Sersenovi končí 30. apríla 2023, no dlhoročný hráč Slovana v uplynulých dňoch jasne naznačil, že chce ešte pokračovať v aktívnej kariére. Po osobnom stretnutí s väčšinovým akcionárom klubu Rudolfom Hrubým sa dohodol s HC Slovan na pokračovaní spolupráce. "Michal si dokázal aj v uplynulej sezóne udržiavať dôstojnú výkonnosť pre slovenskú extraligu. Spokojnosť s ním vyjadrili aj tréneri. Očakávame, že v ďalšej sezóne v Slovane bude nielen jedným z lídrov omladeného tímu na ľade i v kabíne, ale zároveň mentorom pre mladších obrancov, ktorých plánujeme postupne zapracovať do A-mužstva," povedal pre klubový web Oto Haščák, športový riaditeľ Slovana.

Prečítajte si aj

Ygyd hxf hxcg xfhcg.FOTO Na rozlúčkovom zápase Mariána Hossu sa ukážu hráči svetovej triedy. Čaká sa aj na vyjadrenie obrovskej hviezdy

Sersen debutoval v Slovane v sezóne 2002/2003 ako sedemnásťročný. Celkovo odohral v klube 16 sezón, z toho sedem v nadnárodnej KHL. V uplynulých piatich ročníkoch bol kapitán mužstva. Počas kariéry získal päť majstrovských titulov, z toho štyri v Slovane. Doteraz odohral za "belasých" 764 súťažných zápasov, čím sa v tomto ukazovateli stal historickým klubovým rekordérom. V novej sezóne tak môže atakovať hranicu 800 odohraných zápasov. V uplynulom ročníku odohral za bratislavský klub 50 stretnutí základnej časti, v ktorých si pripísal sedem bodov (1+6), v šiestich dueloch play off pridal dve asistencie. Slovan vypadol už vo štvrťfinále, keď nestačil na Michalovce (2:4 na zápasy).

Prečítajte si aj

Krajan strieda krajana. Na lavičku českého klubu prichádza zlatý chlapec z Göteborgu

"Som veľmi rád, že sme s vedením našli spoločnú reč a dospeli k dohode o novej zmluve. Obzvlášť po tejto nevydarenej sezóne som cítil, že klubu, v ktorom som strávil väčšinu svojej kariéry, ešte mám čo odovzdať. Teraz je prioritou dobre sa pripraviť na novú sezónu. Verím, že v nej spoločne s ostatnými chlapcami urobíme fanúšikom radosť," povedal pre hcslovan.sk Sersen. Ten hral v minulosti aj za Avtomobilist Jekaterinburg, Spartu Praha, Lev Praha a Banskú Bystricu. Dlhoročný slovenský reprezentant získal v roku 2012 s národným tímom striebro na MS v Helsinkách.

Prečítajte si aj

Yvb ydgbhnfxcg vd xhfcg gfxgd yf.VIDEO Som extrémne sklamaný. Žilinčania poukazujú na spôsob rozhodnutia finále
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články