Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Krajan strieda krajana. Na lavičku českého klubu prichádza zlatý chlapec z Göteborgu

OLOMOUC - Slovák Róbert Petrovický bude novým asistentom trénera hokejistov HC Olomouc Jana Tomajka. Na striedačke českého extraligového klubu nahradí krajana Borisa Žabku.
Zdroj: 33124
Zdieľajte:

"Sme radi, že po odchode asistenta Žabku prichádza do nášho klubu práve Róbert Petrovický, legenda slovenského hokeja. Má bohaté hráčske i trénerské skúsenosti. Sme presvedčení, že do tímu prinesie množstvo získaných poznatkov z pôsobenia v rôznych svetových súťažiach," povedal pre web HC Olomouc generálny manažér klubu Erik Fürst.

Prečítajte si aj

Yvb ydgbhnfxcg vd xhfcg gfxgd yf.VIDEO Som extrémne sklamaný. Žilinčania poukazujú na spôsob rozhodnutia finále

Tím z Hanej skončil v tejto sezóne na 8. mieste po základnej časti, v play off vypadol vo štvrťfinále s Pardubicami (0:4 na zápasy). Dres Olomouca si v uplynulom ročníku obliekali aj Slováci Branislav Konrád, Šimon Groch a Silvester Kusko.

Prečítajte si aj

Na Zemplíne počítajú straty: Tím opúšťa dvojica lídrov

Štyridsaťdeväťročný Petrovický, bývalý reprezentačný útočník a majster sveta z Göteborgu, sa po konci hráčskej kariéry vydal na trénerskú dráhu. Bol asistent trénera v reprezentačnom A-tíme SR, rolu asistenta si vyskúšal aj v Trenčíne a Slovane Bratislava. Dva roky pôsobil v úlohe hlavného kormidelníka slovenskej reprezentácie do 20 rokov. V roku 2021 zamieril do Švajčiarska, v Lausanne HC pôsobil ako asistent trénera, riaditeľ pre hráčsky rozvoj a kouč juniorského tímu.

Prečítajte si aj

Xhfxf cjghh fcg rgdxf.Dan Ceman rozhodol o svojom pôsobisku na novú sezónu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články