Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Netopier na hokejovom zápase, draft neexistujúceho hráča a 4 ďalšie zaujímavosti

Prinášame vám niekoľko zaujímavých faktov z hokejového prostredia, o ktorých ste ešte pravdepodobne nikdy nepočuli. Niektoré z nich vás zaručene prekvapia a iné zas pobavia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Počas dlhoročnej histórie NHL sa na klziskách zámorskej profiligy udialo už veru všeličo. Počas finále play-off v roku 1975 trápila hráčov a organizátorov zápasu hustá hmla, z ktorej sa zrazu nad ľadovou plochou vynoril netopier. Ten lietal ponad hlavy hráčov až do momentu, kedy ho vtedajší center Buffala Seabers Jim Lorentz nezabil svojou hokejkou.

Práve predstavitelia Buffala vyrobili ešte rok pred udalosťou s netopierom najväčší trapas v histórii vstupného draftu. Generálny manažér amerického tímu Punch Imlach predstúpil pred prítomné média a oznámil, že Seabers draftovali japonského hokejistu Jara Tsujimotoa. Hráč s týmto menom však nikdy neexistoval.

Videli ste už americkú športovú komédiu s názvom The Mighty Ducks od spoločnosti Disney? Práve titulný názov tohto filmu zaradili do názvu klubu predstavitelia Anaheimu. Na súčasný názov Anahem Ducks presedlali pred začiatkom súťažného ročníka 2006/07.

Najnižším hokejistom, aký kedy nastúpil na zápas NHL bol, už zosnulý Roy Woters, ktorý meral len 160 centimetrov. V najlepšej lige sveta pôsobil dvanásť rokov, počas ktorých odchytal za Pittsburgh Pirates, New York Americans a Montreal Canadiens 484 zápasov.

Pred rokom 1914 mali mimoriadne ťažký život aj rozhodcovia. Tí totiž museli pri vhadzovaní puk držať medzi hokejkami hráčov, čo malo za následok množstvo rezných rán, pomliaždenín, zlomenín a tým pádom aj prerušení hry. Na základe toho sa rozhodlo, že arbitri budú pri buly puk len vhadzovať, tak ako je tomu aj v súčasnosti.

Počas intenzívneho vyťaženia v hokejových zápasoch je nevyhnutné, aby si hráči neustále dopĺňali tekutiny. Preto sa pred začiatkom každého stretnutia snažia dostať do tela čo najviac bielkovín a na lavičke, či v šatni majú pri stretnutiach k dispozícii množstvo rôznych nápojov. Za jeden zápas totiž môže hokejista v priemere stratiť zo svojej váhy až 2,2-4,4 kilogramov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články