Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťazný vstup do prípravy. V prvom meraní síl SR zdolalo Švajčiarov na nulu

VISP - Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom prvom prípravnom zápase pred MS v Rige. V piatok vo Vispe zdolali domáci výber Švajčiarska 2:0. O góly sa zaslúžili Adrián Holešinský a Viliam Čacho.
Zdroj: 39396
Zdieľajte:

Výborným výkonom sa blysol brankár Samuel Hlavaj, ktorý vykryl všetkých 34 striel domácich. Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú odvetu so Švajčiarskom v sobotu 15. apríla v Porrentruy (17.00 h).
V ďalšej fáze prípravy ich čaká 20. a 21. apríla dvojzápas s Českom v Ostrave. Potom 28. apríla v Žiline privítajú Nemecko a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne. V závere absolvujú dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po záverečnom vystúpení v príprave na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Prečítajte si aj

VIDEO Hrali šesť hodín, Slovák založil akciu, kapitán vycvičil brankára. Susedná liga vytvorila rekord

Švajčiarsko - SLOVENSKO 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 42. Holešinský (Baláž), 43. Čacho (Lantoši, Gernát). Rozhodovali: Tscherrig, Hürlimann - Cattaneo, Schlegel, vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 34:16, 2008 divákov.

Švajčiarsko: Senn – Fora, Frick, Loeffel, Bichsel, Glauser, Vouardoux, Aebischer, Egli – Riat, Corvi, Ambühl – Kneubuehler, Jäger, Bader – Moy, Müller, Meyer – Bertschy, Heim, Thürkauf

Prečítajte si aj

Xhjxc gjckvh bj gjvh.VIDEO Sporné trestné strieľanie rozhodlo, Wojnar: Panuje u mňa prázdnota. Toto už rozhoduje aj o osude ľudí

Slovensko: Hlavaj - Gernát, Ivan, Beňo, Golian, Gachulinec, Jánošík, Gajdoš - Cehlárik, Hrivík, Takáč - Holešinský, Sukeľ, Kudrna - Lantoši, Tamáši, Baláž - Petráš, Čacho, Lunter - Faško-Rudáš

Švajčiari boli od úvodu aktívnejší a mali aj prvú veľkú šancu. Hlavaj vytiahol v 3. minúte skvelý zákrok lapačkou po strele Müllera. Slovenskí hokejisti zaostávali za domácimi najmä v pohybe, Hlavajovi postupne pribúdali zákroky. Väčšiu šancu si Ramsayho zverenci v 1. tretine nevypracovali, o prevahe Helvétov hovorili aj strelecké pokusy v pomere 13:5.

Prečítajte si aj

Veľké čistky v Slovane Bratislava: Končí desať hráčov, v hre aj ďalšie odchody

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil. Domáci boli lepší, mali viac striel a z toho pramenili aj šance. Najväčšie mali Bichsel a Meyer, ale Hlavaj v oboch prípadoch dobre zasiahol. Najväčšiu šancu Slovenska mal Takáč, ale pri prečíslení mu vo finálnej fáze skĺzol puk.

Slovenskí hokejisti vygradovali svoj výkon v tretej tretine. Do vedenia ich poslal Holešinský, keď Baláž za bránkou obral o puk švajčiarskeho obrancu a pozdĺž bránkoviska ho naservíroval spoluhráčovi. O 51 sekúnd neskôr vystrelil na bránku Čacho a zásluhou teču jedného z domácich skončil puk v bránke - 0:2. Do konca zápasu mali ešte šance oba tímy, k dispozícii mali po jednej presilovej hre, ale gólovo sa už nepresadil ani jeden. Švajčiarom nevyšla ani záverečná hra bez brankára, ktorú hrali 178 sekúnd.

Prečítajte si aj

Gtxd ghsrxh fxg hgbfx tr.Predstavy Ramsayho sa nezhodujú s Hrivikovými
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články