Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák najcennejším hráčom týždňa!

Po minulom týždni, kedy bol Tomáš Tatar zvolený za druhú hviezdu týždňa sa ešte z výraznejšieho úspechu môže tešiť slovenský reprezentant Jaroslav Halák, ktorý sa stal jedničkou uplynulých siedmych dní.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa stal prvou hviezdou týždňa v zámorskej NHL. Ochranca svätyne New Yorku Islanders vychytal v hodnotenom období tri víťazstvá s priemerom 0,95 inkasovaného gólu na zápas a s 96,4 percentuálnou úspešnosťou zásahov. Ďalšími hviezdami týždňa sa stali útočník Tampa Bay Lightning Ryan Callahan a brankár Calgary Flames Kari Ramo. Informoval web NHL.

"Ostrovania" aj vďaka vynikajúcim výkonom Haláka zaznamenali najlepší mesiac november za uplynulých 34 rokov. Celkovo vyhrali 17 z 24 zápasov a so ziskom 34 bodov sú v Metropolitnej divízii na druhom mieste o skóre za Pittsburghom Penguins.

Dvadsaťdeväťročný Halák odštartoval uplynulý týždeň 33. čistým kontom v kariére a 21 úspešnými zákrokmi sa zaslúžil o víťazstvo 1:0 po samostatných nájazdoch proti Philadelphii Flyers. Potom zaznamenal proti Washingtonu Capitals 25 zákrokov a pomohol k víťazstvu 3:2 po predĺžení. Týždeň zakončil Halák víťazným súbojom 3:1 proti New Jersey Devils, v ktorom chytil 34 striel "diablov." Halák natiahol svoju osobnú sériu na deväť víťazstiev, čo sa mu predtým v NHL nepodarilo. Počas tejto série má priemer 1,18 gólu na zápas, 95,6 percentuálnu úspešnosť zásahov a zaznamenal aj tri shutouty. V histórii Islanders zaznamenal dlhšiu sériu víťazstiev len Billy Smith, ktorý v období od 23. januára do 25. februára 1982 vychytal desať triumfov za sebou. Celkovo sa Halák v tejto sezóne postavil do bránky šestnásťkrát, z toho dvanásťkrát sa tešil z víťazstva. V štatistikách brankárov celej NHL je v prvej desiatke v počte víťazstiev, v priemere inkasovaného gólu na zápas (2,13), v úspešnosti zásahov (92,6), ako aj v počte shutoutov (3). Pod úspechy Islanders v poslednom období sa podpísal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý je však momentálne zranený.

Callahan strelil v dvoch zápasoch v minulom týždni tri góly a zaznamenal dve asistencie, Ramo v troch dueloch vychytal dvakrát čisté konto.

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články