Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice v Turci víťazne, v Piešťanoch a Trenčíne identický výsledok

Favoriti v 29. kole domácej Extraligy nesklamali a na svoje konto si pripísali povinné body.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MHC Mountfield Martin - HC Košice 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 24. Štrbák (Hrnka), 33. Varga (Kolba,Svoboda), 46. Bartoš (Jenčík,Bicek)

Obe mužstvá hrali naplno, rýchlo korčuľovali a akcie sa striedali na oboch stranách.Brankári Čech a Melicherčík boli pozorní a pochytali všetky pokusy súperových hráčov.Vedenia sa ujal majster v 24. minúte, keď na bombu Štrbáka martinský gólman nestihol zareagovať.Skúsenejší Košičania pridali, ale martinskí hokejisti s nimi držali krok a tak sa bolo na čo pozerať.Snaha a bojovnosť domácich bola korunovaná v 33. minúte, keď zblízka vyrovnal Varga.V úvode tretej tretiny favorit zatlačil domácich. Strela Biceka však išla nad a Jenčík trafil len Čecha. Martin potom nezužitkoval presilovku a tak sa opäť dostali hostia do vedenia. Z ničoho-nič vystrelil v 46. minúte martinský odchovanec Bartoš a strelou do ľavého vinkľa rozhodol o víťazstve Košíc.

ŠHK 37 Piešťany - HK Nitra 2:3sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Góly: 9. Kutálek, 10. Milo (Pupák,Mráz), 21. Holovič (Mišura,Klempa), 49. H. Ručkay (J.Ručkay), víťazný nájazd strelil Slovák

V Piešťanoch sa začalo hrať vo vysokom tempe.V 8. minúte išiel na trestnú lavicu Kotaška, Nitra hrala presilovku, ale zlú rozohrávku vystihol Kutálek a zo samostatného nájazdu otvoril skóre.. V tej istej presilovke však Nitra ešte stihla vyrovnať, keď bol medzi kruhmi nikým nekrytý Milo a pomedzi nohy prekonal Šúreka Úvod do druhej časti patril Piešťanom a už po 25 sekundách ťažil zo skvelej práce Klempu Holovič a spomedzi kruhov poslal domácich do vedenia.Gól dal domácim krídla a pred Lakosilom bolo horúco. S pribúdajúcim časom pribudla na ľade aj nervozita a takisto aj vylúčenia. V polovici 36. minúty putoval predčasne pod sprchy Románek za napadnutie hlavy a krku.V 49. minúte vybojoval puk J. Ručkay, prihral pred bránku H. Ručkayovi a ten vyrovnal. Zápas rozhodli až samostatné nájazdy, ktoré zakončil hosťujúci Slovák.

Dukla Trenčín - HC 05 Banská Bystrica 2:3sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Góly: 15. White (Rosandič,Kudrna), 16. Habšuda (Stantien), 35. White (Kudrna,Preisinger), 40. Dudáš (Nemec,Mikula), víťazný nájazd strelil Kudrna

Oba kolektívy v prvej tretine nešetrili pohybom a snažili sa o aktívny a atraktívny hokej. Vyložených gólových šancí však nebolo veľa. Prvá sa do vedenia prebojovala Banská Bystrica, keď White tečoval Rosandičov nahadzovaný puk. Hosťujúci kolektív sa z vedenia tešil iba dvadsať sekúnd. Habšuda sa totiž natlačil medzi kruhy a prestrelil Wiikmana.Počas druhej tretiny ukázali ,,barani", ako sa využívajú početné výhody.Pri vylúčení Šišovského dorazil do siete puk White a poslal hostí po druhýkrát do vedenia. Nemcovo dvojnásobné zakončenie gólman Banskej Bystrice pokryť dokázal. Puk ale dokorčuľoval Dudáš a pol minútu pred druhou sirénou upravil na 2:2. Vyrovnaný stav duelu vydržal až do konca riadnej hracej doby, a keďže o víťazovi nedokázalo rozhodnúť ani päťminútové predĺženie, nasledovali nájazdy. Hrdinom sa stal Kudrna, ktorý blafákom zaistil víťazstvo hostí.

HKM Zvolen - HK 36 HANT Skalica 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Góly: 2. Podkonický (Jurík,Chovan), 11. Puliš (Hraško,Sloboda), 25. Chovan (Jurík), 29. J.Jurík (Školiak)

Domáci sa ujali vedenia už v 2. minúte, keď Podkonický otvoril skóre. Puliš využil prvú presilovku, poslal puk do siete spoza bránky. Chovan sa dostal do vyloženej šance, bol však hákovaný, rozhodca preto nariadil trestné strieľanie, ktoré však nevyužil. Domáci zužitkovali druhú presilovku, brankár Peksa mal zakrytý výhľad a strela Chovana cez dvoch obrancov skončila v sieti. V 29. minúte J. Jurík strelou medzi nohy brankára Šimka znížil na 3:1. V závere druhej tretiny Školiak tečoval Brabencovu strelu, puk skončil v hľadisku a trafil dieťa. Školiak mu daroval hokejku a z hľadiska sa ozval potlesk. Na zníženie skóre mal šancu Štumpf, ale brankár Šimko gólu zabránil. Záhoráci boli v poslednej tretine lepším celkom, častejšie sa dostávali pred zvolenskú bránku, ale Šimko chytal spoľahlivo. Gól tak v poslednej tretine už nepadol.

MšHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Góly: 14. Matis (Nagy), 18. Matis (Paukovček), 59. Boltun (Sýkora)

Domáca Žilina začala proti favoritovi z Popradu bez rešpektu, ale z tlaku si nedokázala vypracovať šancu na ohrozenie Kostúra. Poprad postupne prebral taktovku hry, no boli to Žilinčania, ktorí ako prví pohrozili. Vo ôsmej minúte Novotný šikovnou strelou švihom trafil ľavú tyč popradskej bránky.Tempo hry následne opadlo, Poprad bol viac pri puku a v 14. minúte udrel, keď Nagy našiel Matisa, ktorý jedovkou z pravého kruhu nedal Križanovi šancu. Žilinčanov to vyviedlo z tempa a v 18. minúte pridali hostia zásluhou dorážky Matisa druhý gól. Tretí presný zásah ,,kamzíkov" prišiel v priebehu druhej 20-minútovky, keď poslal Paločko z medzikružia puk presne do hrude domáceho gólmana. Stav 0:3 napokon vydržal až do konca vyrovnaného duelu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články