Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

New Jersey a San Jose urobili veľkú výmenu. Tatar po boku hviezdneho hráča

NEW YORK - Hokejové kluby New Jersey Devils a San Jose Sharks zrealizovali v zámorskej NHL výmenu viacerých hráčov, ktorej ústrednou postavou je útočník Timo Meier.
Zdroj: 43263
Zdieľajte:

Ten zamieril k "diablom" spolu s obrancami Scottom Harringtonom a Santerim Hatakkom i brankárom Zacharym Emondom. San Jose za nich získalo útočníkov Andreasa Johnssona a Fabiana Zetterlunda, obrancov Šakira Muchmadullina a Nikitu Ochotjuka, výber v 1. kole nadchádzajúceho draftu, podmienený výber v prvom kole draftu v roku 2024 a v 7. kole v tom istom roku. Sharks si zároveň nechajú 50 percent Meierovho platu, ktorému plynie posledný rok štvorročnej zmluvy.

Prečítajte si aj

VIDEO Tomášik je dobrý, ďakujem, usmial sa brankár. Jeho tím momentálne nezaujímajú výkony

"Bol to bláznivý deň. Prežívam veľa emócií. Bol som v San Jose sedem rokov, ale odrazu je predo mnou nová kapitola, ktorá bude určite vzrušujúca. Počul som veľa dobrých vecí o organizácii a fanúšikoch New Jersey Devils. V tíme je veľa dobrých hráčov a keď sa pozriem na ich káder, tak viem, že hrať s nimi bude zábava. Príliš som nepremýšľal o tom, kde budem hrať. Teraz som však nadšený, že je to práve New Jersey," poznamenal Meier pre webstránku nhl.com.

Pozrite si aj

VIDEO Bola Nitra poškodená v Prešove? Klub zverejnil záznam z inkriminovaného okamihu

S blížiacim sa záverom prestupového obdobia sa podľa zámorských médií dal očakávať odchod Meiera zo San Jose. Po sezóne 2022/2023 sa mu skončí kontrakt, počas ktorého mal priemerný ročný plat 6 miliónov dolárov. Švajčiar Meier sa v novom pôsobisku stretne s krajanom Nicom Hischierom, ktorý je kapitán tímu.

Prečítajte si aj

Ďalší nadľudský výkon: Nela Lopušanová si pripísala 19 bodov v jednom zápase

Meier pôsobil v organizácii San Jose Sharks od draftu v roku 2015, keď po ňom klub siahol v 1. kole z 9. miesta. V základnej časti zaň odohral celkovo 451 zápasov, v ktorých nazbieral 316 bodov (154+162). V 35 stretnutiach play off mal bilanciu 7+13. Jeho doterajšie kariérne maximum je 76 bodov (35+41) z minulej sezóny 2021/2022. V prebiehajúcom ročníku mal v 57 zápasoch bilanciu 31 gólov a 21 asistencií. S 52 bodmi bol druhý v tímovej produktivite. V januári 2022 sa stal prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý nastrieľal v jednom stretnutí päť gólov. "Nikdy nie je jednoduché vymeniť hráča, ktorý je tak dobrý ako Timo. V našich platových možnostiach sú však určité skutočnosti, na ktoré sme museli reagovať. Plat, ktorý bude očakávať v novej zmluve, nebol pre nás reálny. Je nám ľúto, že sme prišli o takéhoto hráča, ale musíme sa pozerať vpred," poznamenal generálny manažér "žralokov" Mike Grier.

Pozrite si aj

VIDEO Nenechal sa zahanbiť, Lopušanovej brat vykúzlil ukážkové sólo

Meier sa stal spoluhráčom slovenského útočníka Tomáša Tatara spoločne s 29-ročným kanadským obrancom Harringtonom, ktorý už v NHL nastupoval aj za Pittsburgh, Toronto a Columbus. Do San Jose prišiel pred sezónou 2022/2023, v ktorej nastúpil do 28 zápasov (1+6). Do organizácie Devils zamieril aj fínsky obranca Hatakka, ten absolvoval debut v NHL v ročníku 2021/2022 (9 zápasov) a pôsobil na farme v AHL. Brankár Emond ani ruský krídelník Ibragimov doteraz v NHL nenastúpili. Okrem nich Devils získali aj voľbu v 5. kole draftu 2024.

Prečítajte si aj

2110 divákov odchádzalo nahnevaných. Osemnástka si v čase obeda poradila s adeptom na extraligu!

Do kádra San Jose pribudol 23-ročný švédsky krídelník Zetterlund, pre ktorého je sezóna 2022/2023 druhá v NHL. Nastúpil v nej do 45 zápasov a nazbieral 20 bodov (6+14). Jeho krajan Johnsson už v NHL hral aj za Toronto, v ktorého drese si v sezóne 2018/2019 vytvoril osobné maximum so 43 bodmi (20+23). V prebiehajúcej sezóne však nastupoval najmä na farme v AHL. V drese Utica Comets mal po 36 zápasoch bilanciu 9+20. Najmä v nižšej súťaži sa doteraz odvíjala aj kariéra Ochotjuka, ktorý v NHL odohral 15 duelov. Obranca Muchmadullin má za sebou trojzápasové pôsobenie na farme v AHL, v sezóne 2022/2023 hrá v KHL.

Pozrite si aj

VIDEO Martin Réway sa vracia do starých čias. Jeho utorkové kúsky valcujú internet
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články