Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tomášik je dobrý, ďakujem, usmial sa brankár. Jeho tím momentálne nezaujímajú výkony

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Nových Zámkov sa po nedeľnom víťazstve 4:2 v Banskej Bystrici prepracovali na šieste miesto tabuľky Tipos extraligy. Dve kolá pred koncom základnej časti tak majú priamy postup do play-off vo svojich rukách. Pod Urpínom položil základ úspechu český brankár v službách "býkov" Pavel Kantor, z 52 bystrických striel vykryl rovných 50 a výraznou mierou sa pričinil o trojbodový zisk.
Zdroj: 44501
Zdieľajte:

"Bystričania chceli využiť svoje malé klzisko, snažili sa všetko pchať na bránku, aby tam mali nejaké dorážky, no našťastie sme to viackrát ustáli a na konci zápasu sa nám podarilo dať dva góly a tým sme to rozhodli v náš prospech," hodnotil víťazný duel brankár hostí, ktorý so svojimi spoluhráčmi ustál až sedem banskobystrických presiloviek: "Patrí za to kredit aj chlapcom, ktorí oslabenia hrajú. Zblokovali množstvo striel súpera, pokryli aj dorážky do prázdnej bránky a dobre to hrali po rohoch. Brankár by bez podpory spoluhráčov nikdy nič nedokázal." Kapitán Nových Zámkov Tomáš Mikúš po zápase uviedol, že Kantor podal štandardný výkon, na čo 31-ročný český brankár zareagoval s úsmevom: "Tomášik je dobrý, ďakujem."

Prečítajte si aj

Ďalší nadľudský výkon: Nela Lopušanová si pripísala 19 bodov v jednom zápase

Nové Zámky v uplynulých kolách nepodávali ideálne výkony. Aj pod Urpínom neboli herne lepším tímom, no napriek tomu si po dvoch prehrách pripísali cenné víťazstvo. "Predchádzajúce zápasy sme nehrali nejako dobre, nedá sa ani teraz povedať, že by sme v Banskej Bystrici hrali úplne dobre, ale tak to v hokeji býva, že občas vyhráte zápas, v ktorom nie ste lepším tímom. Nás to však momentálne nezaujíma. V piatok máme doma Michalovce a pokúsime sa vyhrať, aby sme sa boli v prvej šestke tabuľky a postúpili tak priamo do play-off. Máme ešte dva zápasy a oba sa pokúsime vyhrať," vyhlásil Kantor.

Pozrite si aj

VIDEO Bola Nitra poškodená v Prešove? Klub zverejnil záznam z inkriminovaného okamihu

Medzi Banskou Bystricou a Novými Zámkami neplatí povestné pravidlo "môj dom, môj hrad", pretože "barani" v tejto sezóne dvakrát vyhrali na ľade tohto súpera a "býci" taktiež dvakrát uspeli na štadióne pod Urpínom. V nedeľu to Bystričania nezmenili aj preto, že nedokázali premieňať šance. "Mali sme zápas ukončiť skôr a získať body, šance sme na to mali, hlavne v presilovkách. Po prvej tretine sme mohli viesť 3:0, no zahodili sme vyložené príležitosti a nakoniec to ľutujeme. Napriek tomu si myslím, že hráči podali dobrý výkon. Vyslali cez 50 striel. Jediné, čo sa mi nepáčilo, bolo, že sme nešli za dorážkami a za škaredými gólmi. Brankárovi súpera sme to často uľahčovali, pretože na väčšinu striel videl. V tretej tretine sme inkasovali góly, ktorým sme mohli zabrániť," povedal po prehre banskobystrický kouč Doug Shedden, ktorý verí, že jeho tím sa udrží v prvej šestke po základnej časti: "Som si istý, že v najbližších zápasoch potvrdíme naše miesto v prvej šestke a pokúsime sa získať čo najlepšiu pozíciu do play-off."

Pozrite si aj

VIDEO Martin Réway sa vracia do starých čias. Jeho utorkové kúsky valcujú internet
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články