Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Putin sa vážne prepočítal, vraví Kanada. Je to prejav slepej rusofóbie, odkazujú Rusi

OTTAWA - Prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak obdržal od kanadskej vlády sankcie v rámci najnovšieho udeľovania trestov ruským predstaviteľom pre vojnu na Ukrajine. Trojnásobný olympijský víťaz, ktorý je poslancom Štátnej dumy, sa ocitol na zozname 129 osôb a 63 organizácií spolu s podpredsedami vlády a ďalšími poslancami ruského parlamentu.
Zdroj: 38512
Zdieľajte:

"Zaradenie Treťjaka, hráča, ktorého si v Kanade pamätajú a vážia, ktorého meno je v miestnych múzeách hokejovej slávy, je prejav slepej rusofóbie a neúcty k obyčajným Kanaďanom, ktorí sú hrdí na históriu tohto športu," citovali vyjadrenie agentúry TASS britské médiá. Sankcie sa týkajú zmrazenia majetku a rovnako aj zákazu obchodných transakcií mimo Ruskej federácie.

Prečítajte si aj

VIDEO Tento hokej bol reklamou, taký play-off zápas, tvrdil manažér hostí

"Vladimir Putin sa vážne prepočítal, keď začal svoju agresívnu vojnu. Podcenil Ukrajincov a podcenil solidaritu ich priateľov na celom svete, ale dnes sme silnejší a jednotnejší ako kedykoľvek predtým," vyhlásil kanadský premiér Justin Trudeau. Treťjak bol brankár vo výbere Sovietskeho zväzu, ktorý získal zlato v Sapore 1972, Innsbrucku 1976 a Sarajeve 1984.

Pozrite si aj

VIDEO Nenechal sa zahanbiť, Lopušanovej brat vykúzlil ukážkové sólo

Prečítajte si aj

Kapitáni a strelci ostávajú vo svojich kádroch. Bývalé opory Slovana s novými zmluvami
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články