Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hlúpa chyba, ktorú využili, vraví Pardavý. Slovan nebol pripravený v nitrianskej atmosfére

NITRA - Hokejisti Nitry získali v búrlivej atmosfére dôležité tri body proti Slovanu Bratislava po triumfe 3:2. V mixzóne sa najčastejšie skloňoval výraz "Play-off hokej", ktorý je na azda najlepším vyjadrením toho, čo diváci pod Zoborom mohli vidieť. Domáci sa vzdialili poslednému Prešovu na rozdiel 11 bodov, naopak, stratu na deviaty Trenčín stiahli na päť.
Zdroj: 44455
Zdieľajte:

Nitrania od úvodu vyleteli na lídra tabuľky a kým sa hostia spamätali, museli doháňať trojgólové manko. Domáci v 5. minúte využili početnú výhodu o dvoch hráčov, keď bol na konci presilovkovej súhry najproduktívnejší hráč Nitry Jozef Baláž: "Víťazstvo nad Slovanom chutí vždy najlepšie. Je to malé derby, preto sme radi, že sme ich zdolali. Táto výhra sa veľmi cení. Dali sme tri rýchle góly, čo nám zdvihlo sebavedomie."

Pozrite si aj

VIDEO Gól, ktorý spojil hokejové Slovensko: Legendárna Demitrovka má 13 rokov

Dôležitý impulz pre desiaty tím tabuľky prišiel podľa viacerých nitrianskych hráčov už pred samotným duelom. Na štadión pod Zoborom dorazila návšteva sezóny v počte 3406 divákov. "Bol to šialený play-off zápas vo výbornej atmosfére. Diváci boli skvelí, spievali už od rozcvičky, čo bolo veľkou vzpruhou pred úvodnou tretinou. Skvelý hokej z oboch strán," uviedol lotyšský útočník Filips Buncis, ktorý bol autorom druhého gólu Nitry.

Prečítajte si aj

TEL: Zvolen absolútne vybuchol v derby, hrdinom Banskej Bystrice Watling

V prostrednej časti sa výkon hostí zlepšil, aktívnym pohybom si vypýtali štyri presilové hry, z toho jednu o dvoch hráčov a v 33. minúte znížil švihom Liam Pecararo. Na začiatku tretej tretiny priblížil Slovan na rozdiel gólu dorážkou Beňo, avšak v závere stretnutia už "belasí" nedokázali skórovať ani v šestici. "Prvá tretina rozhodla zápas. Išli sme príliš skoro do oslabenia. Našou hlúpou chybou sme ponúkli Nitre presilovku 5 na 3, ktorú využila. V tej atmosfére sme neboli dostatočne pripravení, koncentrovaní, strácali sme veľa pukov. Druhá a tretia tretina bola z našej strany oveľa lepšia," povedal tréner Slovana Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Z Vlka sa stal Baran. Banská Bystrica angažovala mladíka zo Žiliny s minulosťou na Slovane

Pozrite si aj

VIDEO Odporný faul v Trenčíne: Hráč Dukly prevalcoval Popradčana, ktorý skončil v nemocnici
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články