Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Neboj sa, otoč list a poď ďalej dopredu, povedal si Halák a je oporou Rangers

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák potvrdil, že po slabšom úvode sezóny sa stal oporou New Yorku Rangers. V stretnutí proti Vegas Golden Knights vychytal víťazstvo 4:1, pripísal si 33 zákrokov a natiahol svoju víťaznú sériu na päť zápasov. Po zápase priznal, že sa po slabšom úvode sezóny snažil pozerať vpred.
Zdroj: 43493
Zdieľajte:

Halák sa do bránky Rangers postavil prvýkrát od 17. januára. Jeho brankársky kolega Igor Šesťorkin odvtedy nastúpil v troch stretnutiach, z ktorých "jazdci" zvíťazili iba raz. Halák si 97,1-percentnou úspešnosťou zákrokov proti Vegas vyrovnal osobné maximum z prebiehajúcej sezóny. Rovnakú mal aj 30. novembra pri víťazstve nad Ottawou 3:1, keď zmaril ešte o jednu strelu viac. Jeho päťzápasová víťazná séria a tri inkasované góly z uplynulých troch stretnutí sú v ostrom kontraste so začiatkom sezóny.

Prečítajte si aj

NHL: Fantastický výkon Jaroslava Haláka, triumf aj pre Tatara

V drese "jazdcov," ku ktorým prišiel pred prebiehajúcim ročníkom, prehral úvodných šesť zápasov, v ktorých inkasoval 19 gólov. Postupne sa však jeho výkony zlepšili a v štyroch januárových zápasoch má 93,6-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas. "Vždy, keď sa pripojíte k novému tímu, tak sa niekedy až príliš snažíte. Viem, že moje štatistiky v úvode sezóny neboli najlepšie, ale povedal som si: Neboj sa, otoč list a poď ďalej dopredu," uviedol pre nhl.com.

Prečítajte si aj

TEL: Rekord Zvolena skončil, extra bod pre Poprad zariadil Kotvan, Tamáši zarmútil Steel arénu

Halák v zápase proti Vegas podržal svoj tím po viacerých nebezpečných situáciách hostí. V 33. minúte ho neprekonal ani pokrytý Keegan Kolesar, ktorému nedopriala gólovú radosť rýchla Halákova lapačka: "Videl som ho prichádzať k bránke a našťastie nenadvihol puk nad moju lapačku, takže sa mi to podarilo zachrániť." Rangers zdolali Vegas druhýkrát v sezóne a upevnili si priebežnú 6. priečku vo Východnej konferencii.

Prečítajte si aj

Žilina si vypýtala hráča Prešova, Poprad sťahuje svojho mladíka z hosťovania

Z víťazstva svojho tímu sa tešil aj Tomáš Tatar z New Jersey, ktorého tím zvíťazil na ľade Dallasu 3:2 po predĺžení. Slovenský útočník nastúpil v tretej formácii a na ľade strávil 9:27 min - najmenej v doterajšom priebehu sezóny. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu. Do kanadského bodovania sa nezapísal v šiestom stretnutí po sebe. Nebodoval ani útočník Adam Ružička, ktorý sa po trojzápasovej absencii vrátil do zostavy Calgary. Vo štvrtej formácii odohral 7:39 min a do štatistík sa nezapísal. Nebodoval už v 11 stretnutiach po sebe, na gól čaká od 4. decembra.

Prečítajte si aj

NHL: Miloš Kelemen dohral
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články