Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jurčo s asistenciou, St Louis dosiahol 1000 bodov

V jedenástich zápasoch zámorskej NHL v noci na sobotu sa bodovo presadil jediný slovenský hokejista. Útočník Tomáš Jurčo prispel asistenciou k víťazstvu Detroitu 5:4 po nájazdoch na ľade New Jersey.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Okrem šiestej asistencie v sezóne si Jurčo pripísal aj plusový bod, jeden strelecký pokus a dve trestné minúty. Jeho krajan Tomáš Tatar dostal šancu v záverečnom rozstrele, no svoj nájazd nepremenil.

NY Islanders prehrali na ľade Washingtonu 2:5 a ukončili tak sériu víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle päť. V bránke "ostrovanov" sa predstavil Chad Johnson, Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky. Zápas nedohral slovenský obranca v drese Islanders Ľubomír Višňovský, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie v hornej časti tela.

Hráči New Yorku Rangers zvíťazili na ľade Philadelphie hladko 3:0. Kanadský útočník v službách "jazdcov" Martin St. Louis si vďaka gólu a asistencii pripísal jubilejný 1000. bod v profiligovej kariére. Stal sa tak v poradí 81. členom klubu hráčov s 1000 bodmi, pred ním sa naposledy do elitnej spoločnosti dostal slovenský krídelník Marián Hossa z Chicaga (momentálne má na konte už 1011 bodov).

Tridsaťdeväťročný St. Louis vstupoval do zápasu s 998 bodmi. V prvej tretine najprv asistoval pri góle Dana Boylea a míľnik dosiahol v 25. minúte, keď sa presadil z dorážky zblízka.

Sumár:

Philadelphia Flyers 0:3 New York Rangers

Góly:

Boyle (Stepan, St Louis), St Louis (Stepan, Kreider), Nash (Stepan, McDonagh

Anaheim Ducks 1:4 Chicago Blackhawks

Góly:

Richards (Seabrook), Shaw (Keith, Carcillo), Lindholm (Maroon, Kesler), Kane (Versteeg, Richards), Kane (Versteeg, Shaw)

Slováci: Marián Hossa (0+0), 18:52

Boston Bruins 2:1pp Winnipeg Jets

Góly:

Byfuglien (Kane, Scheiffele), Lucic (Soderberg, Hamilton), Hamilton (Soderberg, Eriksson)

Montreal Canadiens 1:2 Buffalo Sabres

Góly:

Ennis (Girgensons, Moulson), Parentau (Desharnais, Sekač), Moulson (Ennis, Ristolainen)

Detroit Red Wings 5:4SO New Jersey Devils

Góly:

Jágr (Greene, Severson), Sheahan (Kronwall, Zetterberg), Cammalleri (Zidlicky) Harrold (Jágr, Henrique), Cammalleri (Severson, Henrique), Oulett (Helm, Weiss), Abdelkader (Zetterberg, Franzen), Miller (Kronwall, JURČO)

Tomáš Tatar (0+0) 17:11, Tomáš Jurčo (0+1), 6:46

Carolina Hurricanes 4:2 Pittsburgh Penguins

Góly:

Tlusty (McClement), Letang (Crosby, Spaling), Dwyer (Tlusty, Faulk), Hornqvist (Crosby, Kunitz), Gerbe (Lindholm, Rask), Tlusty (Staal, Faulk)

Vancouver Cannucks 5:0 Columbus Blue Jackets

Góly:

Higgins (Bonino, Sbisa), H. Sedin (Vrbata, D.Sedin), Mathias (Richardson, Weber), Richardson (Bonino) Burrows (Higgins, Bonino)

Ottawa Senators 2:3 Florida Panthers

Góly:

Neil (Condra, Legwand), Olsen (Trocheck), Ceci (Neil), Bergenheim (Boyes, Barkov), Hayes (Trocheck, Fleischmann)

Slováci: Tomáš Kopecký (0+0) 12:33

Edmonton Oilers 3:4 St Louis Blues

Góly:

Oshie (Tarasenko, Cole), Perron (Draisaitl, Joensuu), Nikitin (Hall, Nugent-Hopkins), Shattenkirk (Oshie), Arcobello (Hall, Purcell), Pietrangelo (Oshie), Tarasenko (Lehtera, Pietrangelo)

Minnesota Wild 5:4pp Dallas Stars

Góly:

Niederreiter (Vanek), Zucker (prosser, Koivu), Granlund (Pominville, Parise), Hemsky (Horcoff, Jokipakka), Seguin (Benn, Jokipakka), Cole (Daley, Demers), Goligoski (Seguin, Benn), Vanek (Suter, Parise), Scandella (Parise, Vanek)

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články