Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chára odcestuje s Bostonom na trip

Slovenský obranca Zdeno Chára pravdepodobne odcestuje cez víkend s hokejistami Bostonu Bruins na štvorzápasový trip v NHL. Nie je však isté, či sa po zranení už aj vráti do zápasového kolotoča. Kapitán "medveďov" si 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders poškodil zadný krížny väz v ľavom kolene a odvtedy svojmu tímu chýba.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Boston sa z piatka na sobotu predstaví v domácom zápase proti Winnipegu Jets a potom odcestuje na západ USA, kde nastúpi postupne v Anaheime, v Los Angeles, v San Jose a v Arizone. O aktuálnej situácii s Chárom informovalo zámorské periodikum Boston Herald.

Chára v pondelok prvýkrát od svojho zranenia trénoval s tímom na ľade, ale tréner Claude Julien nechcel o jeho návrate špekulovať. "Bol to len začiatok. Ešte nie je pripravený na návrat. Bol prvýkrát na ľade a ešte musí na sebe veľa pracovať. V každom prípade ma potešilo, že sa zapojil do tréningu, je príjemné ho znova vidieť na korčuliach," povedal na začiatku týždňa tréner Claude Julien pre zámorské médiá po približne 15-minútovom tréningu Cháru.

Tridsaťsedemročný Chára pauzuje už viac ako mesiac. Prvotné prognózy naznačovali dĺžku nútenej absencie v rozpätí štyroch až šiestich týždňov. Zranenie si privodil v prvej tretine súboja proti Islanders po strete s kapitánom súpera Johnom Tavaresom.

Pre Cháru to je najdlhšia herná pauza odkedy prišiel do organizácie Bruins v sezóne 2006/2007. "Big Z" od svojho príchodu nikdy nevynechal viac ako päť zápasov v základnej časti a často hral aj so zranením.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články