Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Luc Tardif: Dostať hráčov z NHL na ZOH 2026 je komplikované

OTTAWA - Šéf Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luc Tardif oznámil, že rozhodnutie o účasti hráčov NHL na olympijských hrách v roku 2026 je potrebné prijať do jari 2024. Zástupca komisára NHL Bill Daly reagoval, že časový rámec na prijatie tohto rozhodnutia je logický.
Zdroj: 44089
Zdieľajte:

Tardif vo štvrtok na MSJ v Halifaxe informoval médiá o plánoch IIHF a povedal, že zúčastnené strany by tak mali dva roky na prípravu hier v talianskych mestách Miláno a Cortina d´Ampezzo. "Vnímam to optimisticky, avšak všetci musia vynaložiť potrebné úsilie. Ak hráči budú chcieť hrať na olympijskom turnaji, našli by sme riešenie. Je to však pomerne komplikované," citoval Tardifa portál ESPN.

Prečítajte si aj

MS U20 2024: Slováci budúci rok proti dvom medailistom a nováčikovi

Vedenie NHL a hráčska asociácia, po absencii na uplynulých dvoch olympijských podujatiach, súhlasili s účasťou na olympijských hrách v roku 2026, ak sa im podarí dosiahnuť rozumnú dohodu s IIHF a Medzinárodným olympijským výborom (MOV). Hráči z NHL sa nezúčastnili na ZOH 2018 v Pjongčangu po tom, čo MOV nechcel uhradiť náklady spojené s cestovaním a poistením. V roku 2022 mali hráči NHL štartovať v Pekingu, vzhľadom na pandémiu koronavírusu však NHL a NHLPA názor zmenili.

Prečítajte si aj

Steel aréna v piatok neotvorí svoje brány. Košice museli prijať zlú správu

Prečítajte si aj

O reprezentantov SR 20 je záujem. Ako prvý mení prostredie Libor Nemec

Prečítajte si aj

VIDEO MS U20 2023: Česi udržali na uzde kanoniera Bedarda. Majstrami sveta sa však nestali
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články