Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko zažije oslavu hokeja. Prestížne podujatie má zvýšiť popularitu extraligy

BRATISLAVA - Hokejové podujatie Kaufland Winter Games 2023 má priniesť fanúšikom oslavu hokeja, ktorý v predchádzajúcich rokoch obmedzila pandémia koronavírusu. Pod holým nebom sa od 13. do 15. januára na bratislavskom Tehelnom poli odohrajú tri zápasy slovenskej a českej najvyššej súťaže. Na programe sú aj ďalšie sprievodné stretnutia.
Zdroj: 43777
Zdieľajte:

"Myslím si, že pandémia nás dostatočne preverila a radi by sme sa opäť stretávali na športových podujatiach, ktoré prinesú ľuďom pohodu. Chceme, aby to bola oslava hokeja," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave organizátor podujatia Marián Bezák.

Prečítajte si aj

Je koniec. V zahraničí sa rozlúčili s nitrianskym vicemajstrom, ktorý prišiel o miesto

V piatok 13. januára proti sebe nastúpia Třinec a Kometa Brno, pričom Oceláŕi majú v kádri viacero slovenských reprezentantov. Ďalší deň je na programe duel medzi Duklou Trenčín a Zvolenom, ktorý hral aj na jedinom doterajšom "Winter Classic". To sa konalo roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách a hostia vtedy zdolali Banskú Bystricu 3:2. Budúcoročné podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami. Pre domácich sú Winter Games zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime. "Dúfam, že táto oslava sa prejaví vysokou účasťou divákov a zvýšením popularity našej extraligy," povedal majiteľ bratislavského klubu člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Rudolf Hrubý.

Prečítajte si aj

Nečakal som to, krásne gesto, vraví dojatý obranca Slovana. Jeho zástupcovia si nesplnili pozápasovú povinnosť

Všetky stretnutia sú na programe o 18.30 h, pričom nastúpiť proti sebe majú aj slovenská a česká parahokejová reprezentácia a v rámci exhibície taktiež "Old Boys" zo Slovana a Sparty Praha. Ľadová plocha bude navyše od 12. januára vo vyhradenom čase dispozícii pre školy a športové kluby. Vstupenky na podujatie budú v predaji od budúceho týždňa.

Prečítajte si aj

NHL: Ovečkin vytvoril nový rekord a prekonal Gretzkeho, Fehérváry s gólom cez celú plochu, v LA videli diváci exhibíciu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články