Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nečakal som to, krásne gesto, vraví dojatý obranca Slovana. Jeho zástupcovia si nesplnili pozápasovú povinnosť

KOŠICE - Najvyššia domáca návšteva v sezóne, víťazstvo nad odvekým rivalom a už iba trojbodové manko na lídra extraligy. Také je z pohľadu hokejistov HC Košice stručné zhrnutie utorňajšej dohrávky Tipos extraligy so Slovanom Bratislava. Víťazstvo 3:1 pre nich znamenalo predĺženie víťaznej série na domácom ľade na deväť zápasov.
Zdroj: 43772
Zdieľajte:

Košičania išli do vedenia v 28. minúte, keď Joona Jääskeläinen desiatym gólom v sezóne využil presilovku. Už o 89 sekúnd naň odpovedal Michal Sersen, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne a zároveň prvý od 8. apríla, keď sa takisto presadil proti Košiciam. Výsledkové rozuzlenie priniesla presilovka domácich v 44. minúte, v ktorej kapitán Michal Chovan pohotovo zužitkoval prihrávku Colina Campbella. Nadviazal tým na víťazný gól proti Slovanu z úvodného vzájomného zápasu v sezóne, v ktorom Košičania zvíťazili v Bratislave 2:1 po predĺžení. Konečnú podobu výsledku dal Radoslav Tybor, ktorý sa presadil v 59. minúte v podobnej situácii ako Chovan.

Prečítajte si aj

NHL: Ovečkin vytvoril nový rekord a prekonal Gretzkeho, Fehérváry s gólom cez celú plochu, v LA videli diváci exhibíciu

Aj druhá tohtosezónna konfrontácia semifinalistov uplynulého ročníka sa skončila víťazstvom Košíc 2:1. Podľa trénera "oceliarov" Dana Cemana mohli jeho zverenci spraviť výrazný krok k víťazstvu už v prvej tretine, ktorá sa skončila bez gólov napriek streleckej prevahe (14:4) domácich: "Hrali sme v nej veľmi dobre, škoda, že sme neskórovali. V druhej to bolo vyrovnanejšie, no v tretej sa nám podarilo súpera zatlačiť a takpovediac dostať na kolenách. Nabrali sme druhý dych a myslím si, že sme si zaslúžili toto víťazstvo."

Prečítajte si aj

Útočník Martin Bakoš získal angažmán v poprednej európskej súťaži

Košičania vstúpili do sezóny 2022/2023 štyrmi prehrami po sebe, no počas uplynulých dvoch mesiacov nie je v lige úspešnejší tím. Od začiatku októbra zvíťazili v 14 zo 17 zápasov a s 39 bodmi sú v tesnom závese za Slovanom Bratislava (42), Novými Zámkami (41) a Zvolenom (40). Víťazstvo v prestížnom zápase si vychutnali pred najvyššou domácou návštevou v sezóne - 5896 divákov. "Je skvelé vidieť Steel arénu v takejto atmosfére. Je to veľmi energické a posilňuje to naše mužstvo," povedal Ceman na pozápasovej tlačovke, ktorá bola napokon bez zástupcu Slovana Bratislava.

Pozrite si aj

VIDEO Akrobatický zásah brankára Nitry. Útočiaci hráč neveril vlastným očiam

Pre obrancu "belasých" Juraja Valacha to bol mimoriadny zápas. Domáci Košičania naň nastúpili v špeciálnej edícii dresov, ktoré pôjdu do dražby a jej výťažok dostane práve Valach, ktorý sa od roku 2016 stará o predčasne narodené dvojičky Amálku a Jerguška. Chlapček prišiel na svet s vážnou diagnózou, ktorá si vyžaduje časovo aj finančne nákladné procedúry. "Je to krásne gesto. Nečakal som to. Hokejovo som vyrastal v Topoľčanoch a vo Zvolene a s Košicami nemám žiadnu spojitosť. O to viac si cením, že sa na východe republiky našli úžasní ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť mojim deťom. Patrí im za to jedno veľké ďakujem," poznamenal Valach.

Pozrite si aj

VIDEO Mišiak to prehnal. Neprimerane dohral hráča Michaloviec. Chránil ho rozhodca
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články