Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Ovečkin vytvoril nový rekord a prekonal Gretzkeho, Fehérváry s gólom cez celú plochu, v LA videli diváci exhibíciu

NEW YORK - Hokejový útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin vytvoril nový rekord v počte gólov na klziskách súperov. V nočnom zápase na ľade Vancouveru Canucks strelil dva góly, keď najskôr vyrovnal a následne prekonal rekordný zápis Waynea Gretzkyho. Bol to pre neho 403. presný zásah na súperovom ľade.
Zdroj: 43770
Zdieľajte:

Jeho slovenský spoluhráč Martin Fehérváry v službách Capitals strelil svoj prvý gól v sezóne 2022/2023, keď v 56. minúte presným zásahom do prázdnej bránky zavŕšil víťazstvo Washingtonu nad Vancouverom na 5:1. Juraj Slafkovský, Adam Ružička ani Erik Černák v nočných zápasoch NHL nebodovali.

Prečítajte si aj

TEL: Košice pred 5896 divákmi porazili bratislavský Slovan

Fehérváry sa prvého gólu v sezóne dočkal v 24. zápase. V NHL to bol jeho deviaty presný zásah, predošlých osem zaznamenal v ročníku 2021/2022. Dosiahol ho po tom, čo v obrannom pásme získal odrazený puk a pohotovo ho poslal do prázdnej bránky domácich. V zápase zaznamenal aj dva plusové body a s odohratým časom 22:39 min bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals.

Prečítajte si aj

Útočník Martin Bakoš získal angažmán v poprednej európskej súťaži

Obranca Erik Černák bol jeden zo štyroch hráčov Tampy Bay, ktorí odohrali vyše 20 minút (20:51), ale ani oni nedokázali zastaviť víťaznú sériu Bostonu na domácom ľade. Bruins doma triumfovali vo všetkých 13 doterajších zápasoch sezóny. Už predošlom zápase proti Caroline (3:2) vytvorili rekord NHL.

Pozrite si aj

VIDEO Akrobatický zásah brankára Nitry. Útočiaci hráč neveril vlastným očiam

Juraj Slafkovský začal duel proti San Jose Sharks na krídle štvrtej formácie, no počas stretnutia ho tréner Martin St. Louis posunul na viacero striedaní do tretieho útoku k Seanovi Monahanovi a Joshovi Andersonovi. Canadiens ani Slafkovskému to však k bodom nepomohlo.

Pozrite si aj

VIDEO Mišiak to prehnal. Neprimerane dohral hráča Michaloviec. Chránil ho rozhodca

Nebodoval ani útočník Adam Ružička, ktorý odohral vyše 14 minút a mal mínusový bod pri víťazstve Calgary nad Floridou 6:2.

Los Angeles - Seattle 8:9pp

Boston - Tampa Bay 3:1

Montreal - San Jose 0:4

Pittsburgh - Carolina 2:3pp

Philadelphia - New York Islanders 3:1

Nashville - Anaheim 2:1pp

Winnipeg - Colorado 5:0

Calgary - Florida 6:2

Vancouver - Washington 1:5

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články