Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový svet opäť smúti, po ruskej legende odišla aj kanadská

Vo veku 71 zomrel kanadský tréner Pat Quinn, ktorému prešla rukami nejedna hviezda svetového hokeja.
Zdroj: Toronto Sun
Zdieľajte:

Vo veku 71 rokov zomrel v nedeľu po dlhej a ťažkej chorobe legendárny hokejový tréner viacerých tímov zámorskej NHL Pat Quinn. Informáciu priniesol portál nhl.com.

Quinn sa počas svojej kariéry dostal ako tréner dvakrát do finále Stanleyho pohára, ale v oboch prípadoch prehral. V roku 1980 ako kouč Philadelphie Flyers a o 14 rokov neskôr v úlohe trénera Vancouveru Canucks. V NHL ešte viedol Edmonton Oilers, Los Angeles Kings a Toronto Maple Leafs. Preslávil sa aj na medzinárodnej scéne a Kanadu doviedol k viacerým zlatým medailám vrátane olympijskej v roku 2002. Quinn bol aj dobrý hráč, na poste obrancu odohral v najprestížnejšej lige na svete deväť sezón v dresoch Atlanty Flames, Toronta Maple Leafs a Vancouveru Canucks. Naposledy pracoval ako riaditeľ Siene slávy.

"Sme veľmi smutní zo smrti Pata Quinna, správa o jeho odchode nás zasiahla. V hokejovom svete patril k najrešpektovanejším osobnostiam, keď bol úspešný ako hráč, tréner a aj funkcionár. Patovej manželke Sandre, ako aj jeho rodine a priateľom chceme v tejto smutnej chvíli vyjadriť úprimnú sústrasť,"

povedal viceprezident Siene slávy NHL Jim Gregory.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články