Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Pittsburghu a v Columbuse sa hralo dlho, Devils vynulovali Edmonton

V noci z piatka na sobotu sa odohrali v zámorskej NHL tri stretnutia, aj keď na pláne boli štyri. Do bojov nastúpili aj dvaja Slováci, jeden z nich sa tešil z víťazstva.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Boston si v zápase s Columbusom odviezol domov o jeden bod viac ako domáci tím. Bruins po dvoch tretinách prehrávali 2:0, v tretej tretine ale našli spôsob ako prekonať brankára, ten im pomohol svojou chybou pri góle Seidenberga zo stredného pásma, ktorú Bobrovskij nechytil. Zápas rozhodla až siedma séria samostatných nájazdov, ako jediný sa presadil mladý 21-ročný Chochlačev, pre ktorého to bol iba druhý duel v NHL.

Pittsburgh prehral nad New Yorkom Islanders 4:5. Tento duel taktiež rozhodla až nájazdová lotéria, v nich boli úspešnejší hostia, rozhodujúci nájazd zaznamenal Okposo. NYI boli ku koncu zápasu pod veľkým tlakom domácich, tlak pociťovali aj v predĺžení, ale ustáli ho a tak si pripísali prémiový bod, z ktorého sa tešil aj Višňovský. V bránke Islanders nenastúpil Jaroslav Halák, ale prednosť dostal Chad Johnson.

V zápase medzi Edmontonom a New Jersey mali hráči Oilers streleckú prevahu, ale výborne chytajúci Schneider zlikvidoval všetkých 29 pokusov a stal sa prvou hviezdou zápasu. V drese Edmontonu sa predstavil slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý sa bodovo nepresadil.

Štvrtý zápas medzi Buffalom Sabres a New Yorkom Rangers, ktorý sa mal hrať, bol odložený kvôli nepriaznivému počasiu. NHL sa tak v záujme ochrany zdravia fanúšikov rozhodla zápas odložiť, dohrať by sa mal 20. februára 2015.

COLUMBUS – BOSTON 3:4 sn (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0, 0:1)

Góly: 10. Johansen, 12. Foligno (Leopold, Johansen), 53. Johnson (Johansen, Foligno) – 42. Seidenberg (Bartkowski, Kelly), 50. Fraser (Bartkowski, Bergeron), 52. Paille (Soderberg), rozh. náj. Chochlačjov

PITTSBURGH – NEW YORK ISLANDERS 4:5 sn (2:3, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:2)

Góly: 2. Sutter (P. Martin, Downie), 17. Comeau (Kunitz, Määttä), 29. Spaling (Martin, Hornqvist), 53. Hornqvist (Malkin) – 9. M. Martin (Hamonic, Strome), 9. Kuljomin, 10. Strome (Hickey, Bailey), 26. Leddy (Strome, Lee), rozh. náj. Okposo

Slováci: Lubomír Višňovský (NYI) 0+0, 20:28

EDMONTON – NEW JERSEY 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 31. Henrique (Bernier, Gelinas), 36. Ruutu (Gelinas)

Slováci: Martin Marinčin (EDM) 0+0, 15:29

BUFFALO – NEW YORK RANGERS odložené

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články