Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Bostone Bruins sa tešia z návratu klubovej ikony a pokračovania legendy

BOSTON - Český hokejový útočník David Krejčí sa po sezóne v drese HC Olomouc vrátil do klubu NHL Boston Bruins. S vedením "medveďov" podpísal ročný kontrakt na 1 milión dolárov, ďalšie 2 milióny môže zarobiť na bonusoch.
Zdroj: 39709
Zdieľajte:

Krejčí hral za Bruins od draftu v roku 2004, keď si ho klub vybral zo 63. pozície. V ich drese absolvoval 15 sezón a v roku 2011 pomohol tímu k triumfu v Stanleyho pohári. V základnej časti NHL odohral 962 zápasov, v ktorých získal 730 kanadských bodov (215+515).

Prečítajte si aj

HC Košice angažoval efektívneho a silového Zvolenčana: Spilar potvrdil uzavretie kádra

Ešte lepší bodový priemer dosiahol v play off, v ktorej má na konte 156 stretnutí so ziskom 124 bodov (42+82). Pred sezónou 2021/2022 zamieril do materského Olomouca. V predchádzajúcom ročníku českej extraligy nazbieral 51 bodov v 56 zápasoch. V drese Česka sa 36-ročný center predstavil na ZOH v Pekingu i na MS vo Fínsku, kde pomohol národnému tímu k bronzovým medailám.

Prečítajte si aj

Samuel Buček šokoval: Zrušil zmluvu so Seattlom a rozšíril slovenskú enklávu v KHL

Bruins informovali v pondelok aj o pokračovaní spolupráce s ďalším skúseným útočníkom Patriceom Bergeronom, ktorý takisto podpísal ročný kontrakt.Kanadský hokejový útočník Patrice Bergeron si bude aj vo svojej devätnástej sezóne v NHL obliekať dres Boston Bruins. S klubom sa dohodol na ročnej zmluve na 2,5 milióna dolárov, rovnakú sumu môže následne zarobiť na bonusoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Spišské Rysy spečatili spoluprácu so silným generálnym partnerom

Bergeron strávil v organizácii "medveďov" celú doterajšiu kariéru v NHL. Klub ho draftoval v roku 2003 zo 45. miesta a doteraz zaň v základnej časti odohral v základnej časti 1216 zápasov, v ktorých nazbieral 982 bodov (400 gólov a 582 asistencií). V 167 dueloch play off dosiahol bilanciu 49+78. V roku 2011 pomohol tímu k triumfu v Stanleyho pohári, čím skompletizoval svoju "zlatú trojkorunu", predtým triumfoval aj na MS a ZOH.

Prečítajte si aj

Legendárny extraligový útočník, ktorý hrával s Cígerom či Pálffym, skončil za mrežami

Kapitánom Bruins bol vtedy Slovák Zdeno Chára, ktorý v klube pôsobil do roku 2021. Práve Bergeron prevzal po Chárovom odchode kapitánske céčko. Tridsaťsedemročný Kanaďan je počas celej kariéry cenený predovšetkým pre svoju užitočnosť na oboch stranách klziska. Päťkrát získal trofej Franka Selkeho pre najlepšie brániaceho útočníka súťae. V zbierke úspechov má aj trofej Marka Messiera pre najlepšieho lídra tímu. V základnej časti uplynulej sezóny odohral 73 zápasov so ziskom 65 bodov (25+40) a v bodovaní tímu skončil tretí. V 7 stretnutiach play off získal 7 bodov (3+4). Po sezóne mu vypršal osemročný kontrakt a stal sa voľným hráčom. Predošlá zmluva mu vyniesla základný ročný plat 6,875 miliónov dolárov.

Prečítajte si aj

Uvidíme ho v lige? Medzi seniormi bude chcieť zaujať ďalší dorastenec
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články