Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zadĺžili ho vlastní rodičia, teraz má problém

Obrancu Columbusu Blue Jackets, Jacka Johnsona trápia veľké finančné problémy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Aj napriek tomu, že kapitán amerického výberu na majstrovstvách sveta v roku 2012 zarobil už viac ako 18 miliónov dolárov počas svojej kariéry v NHL a ďalších 5 mu na účet pribudne po tejto sezóne, musel vyhlásiť platobnú neschopnosť. Podľa portálu The Columbus Dispatch ho do týchto problémov dostali jeho vlastní rodičia.

Kam zmizli hráčove úspory?

Tina Johnson, matka 27ročného obrancu, si požičala najmenej 15 miliónov dolárov, ktoré chcela splácať zo synovho platu. Splátky ale meškali a úver tak stúpal do astronomických výšin. Obaja rodičia si zaobstarali vlastné auto. Bez jeho vedomia si zaobstarali letné sídlo na Manhattan Beach v Kalifornii, do ktorého vrazili takmer ďalší milión na rekonštrukcie. Do nákladov patrili aj ich pravidelné výlety na zápasy jeho syna po celom kontinente.

Za všetko si môže sám

Všetko sa to začalo v roku 2008, keď sa obranca rozhodol, že rozviaže zmluvu s agenton Patom Brissonom, ktorý mimochodom zastupuje napríklad aj Sydneyho Crosbyho, Patricka Kana či Jonathana Toewsa.. Hneď nato dal svojej mame plnú kontrolu nad jeho financiami, čo sa ukázalo ako najhoršie možné riešenie. Podľa blízkeho zdroja bol Johnson trikrát žalovaný za takmer 6 miliónové omeškanie na splátkach, pretože všetky pôžičky boli písané na jeho meno. Jackovi tak teraz visí na krku dlh najmenej 10 miliónov dolárov a priznal, že jeho momentálne aktíva sú vo výške "iba" 50.000 dolárov.

Nie je to ojedinelý prípad

To, čo sa stalo Jackovi, nie je vôbec ojedinelý prípad. Hráč baseballového klubu Philadelphia Phillies, Ryan Howard, taktiež nedávno riešil finančné spory so svojim otcom a bratom. „Videl som mnoho prípadov, keď rodičia riadili účty svojim deťom,“ povedal výkonný zástupca NHL, oboznámený s prípadom a dodal: „Nikdy som ale nevidel tak nechutný prípad ako tento, keď vlastní rodičia zneužívali svoje dieťa.“ Inými slovami, rodičia dvadsaťsedem ročného beka žili na príjmoch svojho syna. Jack sa proste rozhodol zle, a dnes sa mu to patrične vracia.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, nesn.com

Diskusia

Podobné články