Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nečakaná správa z extraligovej Banskej Bystrice

BANSKÁ BYSTRICA - Extraligový klub HC 05 Banská Bystrica aj napriek podpisu novej zmluvy predčasne opúšťa kanadský hokejový obranca Jake Cardwell. Barani o tom informujú na oficiálnom webe.
Zdroj: 38217
Zdieľajte:

Cardwell mal pridať v banskobystrickom drese štvrtú sezónu, no pár dní pred úvodným zrazom tímu na nový ročník je všetko inak. Skúsený 30-ročný Kanaďan končí v klube pod Urpínom.

Prečítajte si aj

Žilinu opúšťa dvojročný pilier útoku, zamieril do kádra silného konkurenta

„Rozhodol som sa zmeniť kulisy, rodina je pre mňa prvoradá a nastal čas urobiť zmenu a hrať v inej časti Európy. Moje ďalšie pôsobisko bude v Taliansku v nižšej súťaži. Banská je už niekoľko rokov domovom mojej rodiny. Prispôsobili sme sa a obľúbili sme si slovenskú kultúru, môj syn sa narodil tu v Rooseveltovej nemocnici a je to kúsok banskej, ktorý si môžeme navždy priniesť späť do Kanady. Ďakujeme mestu a fanúšikom Banskej Bystrice," uviedol pre oficiálnu stránku trojnásobného slovenského majstra Cardwell, ktorý hrával aj za Nitru a Nové Zámky. Nepríjemnú situáciu teraz musí riešiť vedenie klubu.

Prečítajte si aj

Prešovu odišla najvýraznejšia posila z minulého ročníka

„Pred pár dňami ma kontaktoval Jake s možnosťou rozviazania kontraktu z rodinných dôvodov a že sa necíti alebo nejak vnútorne stratil motiváciu hrať takýto level hokeja a chce si zahrať možno ešte rok, dva v nižšej lige. Po rozhovore s hlavným trénerom Karhulom sme usúdili, že by nemalo význam ho tu na silu držať. Aj keď nám to oznámil trošku neskoro, veríme že sa nám podarí nájsť adekvátnu náhradu do zadných radov a stihneme nového hráča podpísať ešte do začiatku augustového kempu alebo v priebehu augusta, aby bol pripravený na sezónu. Jakovi sme vyhoveli a veríme, že bude spokojný a šťastný, prajeme mu veľa šťastia," vyslovil sa športový manažér Banskej Bystrice Michal Hudec.

Prečítajte si aj

Oliver Okuliar posilnil ambiciózne mužstvo Extraligy, klub ho sledoval dva roky

Prečítajte si aj

Žilinčania opätovne získali tvrdého obrancu, ktorému rival neoznámil, že končí
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články