Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomáš Jurčo definitívne v prvom tíme Detroitu

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo sa napokon vyhol farme a zostáva v prvom tíme Detroitu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Red Wings potrebovali uvoľniť priestor v kádri pre uzdraveného centra Stephena Weissa a zvažovali, že do rezervného mužstva Grand Rapids Griffins (AHL) pošlú Jurča, ktorého ako jediného z útočníkov nemuseli pred presunom zaradiť na listinu nechránených hráčov. Napokon padla voľba na českého nováčika Andreja Nestrašila, i keď klub NHL riskuje, že ho stratí.

Generálny manažér "červených krídel" Ken Holland poslal do Grand Rapids Nestrašila cez waiver listinu. Ak si ho z nej počas 24 hodín nik z konkurencie nestiahne, presunie sa český útočník do AHL a zostane tak v detroitskej organizácii. Podľa portálu mlive.com uvažoval manažment Red Wings aj o presune Jurča na farmu, no tréner Mike Babcock si ho chcel ponechať v prvom mužstve napriek jeho trápeniu v úvode sezóny. V prospech slovenského krídelníka zahral aj jeho kvalitný výkon v utorkovom zápase na ľade Columbusu, v ktorom strelil svoj premiérový gól v ročníku a k víťazstvu 5:0 prispel aj jednou asistenciou. Dvadsaťjedenročný Jurčo vďaka tomu navýšil svoju tohtosezónnu bodovú zbierku na 1+3 v 15-tich dueloch.

"Sme si vedomí rizika. Nesty však potrebuje hrať a NHL nie je liga, kde sa rozvíjajú hráči," povedal Holland, ktorý ale o českého mladíka prísť nechce. "Ešte nie je celkom pripravený na NHL. Je možné, že sa tu v budúcnosti naplno etabluje, no teraz potrebuje hrať a nie vysedávať na tribúne," uviedol pre mlive.com na adresu Nestrašila tréner Detroitu Babcock.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články