Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL pracuje na organizácii veľkého turnaja: Má to však prekážky

DENVER - Vedenie zámorskej hokejovej NHL očakáva za túto sezónu rekordné príjmy. Komisár ligy Gary Bettman ich pripisuje nárastu počtu gólov, ktorý sa podpísal pod zvýšenú televíznu sledovanosť a celkový zvýšený záujem o hokej.
Zdroj: 41350
Zdieľajte:

Bettman pred prvým duelom finále play off NHL medzi Coloradom a Tampou Bay (4:3 pp) predniesol výročnú správu o stave súťaže. Odhadol, že ligové príjmy za ročník 2021/2022 by mali presiahnuť sumu 5,2 miliardy amerických dolárov. Podľa Bettmana pritom ide o veľmi konzervatívny odhad. "Dokázali sme stabilizovať obchod a našu silu. Neznamená to, že sme nečelili náročným výzvam a že sme sa nemuseli prispôsobovať, no urobili sme všetko pre to, aby sme sa cez ne dostali," citovala šéfa profiligy agentúra AP.

Prečítajte si aj

Otázka trénera Slovenska je definitívne vybavená

Súťaž sa podľa Bettmana postupne vracia do normálu. V poslednej sezóne pred pandémiou (2018/2019) dosiahli príjmy výšku 4,6 miliardy dolárov, potom šíriaci sa koronavírus výrazne zasiahol chod súťaže, ktorá sa na rozdiel od iných profesionálnych líg v zámorí spolieha do veľkej miery na návštevnosť zápasov priamo v arénach a predaj vstupeniek. A práve ten počas pandémie trpel. "Môžem s potešením konštatovať, že po dva a pol roku sa veci opäť vrátili do normálu," spokojne hlásil Bettman. Lige v tejto sezóne pomohli aj nové televízne zmluvy s ESPN a Turner Sports.

Prečítajte si aj

Čo zápas, to bod: Slovenský hokejista si aj tak musí nájsť nové mužstvo

Napriek týmto pozitívnym ekonomickým správam však vedenie súťaže neočakáva významné zvýšenie platového stropu v ďalších dvoch až troch sezónach. V ďalšom ročníku by mal stúpnuť iba o jeden milión na 82,5 milióna dolárov. Bettmana teší celkový nárast počtu gólov, priemer 6,26 gólu na zápas v základnej časti je najvyšší od sezóny 1992/1993. "Všetko, čo robíme ohľadom hokeja z obchodnej stránky, je dôležité iba vtedy, ak je náš šport zdravý priamo na ľade. A hokej je na ľade zdravý. Počtom mladých vychádzajúcich hviezd a vyrovnanosťou súťaže prekonávame všetky ostatné veľké ligy. Vďaka tomu sledujeme neuveriteľné preteky v základnej časti a poskytuje nám to nepredvídateľné súboje v play off," dodal Bettman.

Prečítajte si aj

Slovenskú extraligu zažije legionár, ktorý v uplynulom ročníku valcoval štatistiky

Vedenie súťaže takisto pokračuje v rozhovoroch s predstaviteľmi Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) a Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) ohľadom organizácie Svetového pohára v roku 2024. Cieľom je usporiadať podujatie vo februári, teda v strede sezóny, čo podľa zástupcu komisára Billa Dalyho prináša so sebou mnohé prekážky: "Našou prioritou je konanie Svetového pohára vo februári, z hľadiska dlhodobého úspechu je dôležité, aby sa uskutočnil v tejto fáze sezóny. Uvidíme, či budeme potrebovať ešte prehodnotiť tento termín."

Prečítajte si aj

HK Poprad stavil na osvedčeného útočníka: Pod Tatry mieri tretíkrát

Svetový pohár sa zatiaľ naposledy konal v septembri 2016. Víťazom sa stala Kanada, ktorá vo finále zdolala Tím Európy 3:1 a 2:1. Bol to v poradí tretí ročník reprezentačného turnaja za účasti najväčších hviezd z NHL po podujatiach v rokoch 1996 a 2004, ktoré sa takisto konali pred štartom sezóny. Predchodcom SP bol Kanadský pohár, ktorý sa uskutočnil v minulosti päťkrát.

Prečítajte si aj

Popradská ikona podpísala zmluvu v Michalovciach
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články