Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2022: Slováci v piatok s miernymi úpravami zostavy, Kazachstan nebude povinná jazda

HELSINKI - Slovenskí hokejisti si po desiatich rokoch zopakujú súboj s Kazachstanom na MS. Naposledy sa obaja súperi stretli práve v Helsinkách, 9. mája v Hartwall Aréne zvíťazili Slováci 4:2 po góloch Dominika Graňáka, Libora Hudáčka a dvoch Tomáša Kopeckého. Zvíťaziť musia Slováci aj v piatok, len tak si udržia nádej na postup do štvrťfinále.
Zdroj: 42506
Zdieľajte:

Slovenskí reprezentanti sa s Kazachmi stretli deväťkrát, v siedmich dueloch triumfovali, v jednom sa zrodila remíza a raz zvíťazili hokejisti Kazachstanu. Celkové skóre v prospech Slovenska je 42:15.

Prečítajte si aj

MS 2022: Lekár Pavol Lauko informoval o zraneniach, posledný Slovák v zostave pôjde v piatok "bomby"

Z pohľadu slovenského fanúšika sa však na tohto súpera viaže zatiaľ jediná prehra s ním, keď v kvalifikačnej časti na ZOH v Nagane Slováci podľahli 3:4 po góloch Vlastimila Plavuchu, Branislava Jánoša a Petra Bondru. Pre slovenský výber pod vedením trénera Jána Šterbáka to znamenalo stopku v boji o prienik do hlavného turnaja.

Prečítajte si aj

MS 2022: Juraja Slafkovského zastihol nečakaný problém

Zverenci Jurija Michailisa zatiaľ nezískali v helsinskej A-skupine v troch zápasoch ani bod, postupe prehrali 1:9 s Dánskom, 1:2 s Francúzskom a 2:3 so Švajčiarskom. Skóre majú vysoko pasívne 4:14. "Ideme si nastaviť nejakú víťaznú mentalitu a ideme si za tým. Sme favoritom, ale musíme sa sústrediť na postupné kroky. Teda byť aktívni a veľa strieľať," povedal pred zápasom útočník Adam Liška.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš získal do bránky silné extraligové priezvisko

Slovenskí hokejisti videli svojho piatkového súpera aj na vlastné oči, útočník Andrej Kollár pred zápasom povedal: "Veľa tímov sa s nimi vytrápilo, ukazujú že vedia hrať hokej. Nebude to povinná jazda. Chalani musia strieľať, to nám chýbalo a potom sa šťastie prikloní k nám."

Prečítajte si aj

MS 2022: Do kádra USA mieri 100-bodový útočník sezóny!

A-skupina MS:

Piatok 20. mája, 19.20 SELČ

Kazachstan - SLOVENSKO /Ice Hall Aréna Helsinki/

Predpokladaná zostava SR: Rybár - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandič, Jánošík - Tatar, Krištof, Pospíšil - Regenda, Minárik, Slafkovský - Lantoši, Roman, Liška - Takáč, Tamáši, Lunter - Sýkora.

Prečítajte si aj

MS 2022: Šampionát končí pre slovenského mladíka

Prečítajte si aj

MS 2022: Tatar apeluje na riešenie presiloviek, Čerešňák si to predstavoval inak
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články