Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci panujú NHL, presadili sa traja

Počas noci sa v zámorí odohralo celkom šesť zápasov, v ktorých sa predstavili piati Slováci. Presadiť sa dokázali traja.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Marián Hossa prispel dvomi asistenciami k vysokému víťazstvu Chicaga nad Dallasom 6:2 v zápase zámorskej NHL v noci na pondelok. Blackhawks rozhodli o svojom triumfe v záverečnej tretine, počas ktorej strelili štyri góly. Hossa asistoval pri štvrtom a šiestom presnom zásahu svojho tímu. Počas viac ako 16-minútového pobytu na ľade zaznamenal aj dve plusky a sedem streleckých pokusov.

Rovnako 6:2 Florida zdolala Anaheim, pod čo sa jednou asistenciou podpísal aj Tomáš Kopecký. Tridsaťdvaročný útočník mal prsty v úvodnom góle stretnutia a bola to pre neho tretia asistencia v sezóne. Kopecký si v dueli odsedel aj dve trestné minúty a vyslal dve strely na súperovu bránku.

Štatistiky si vylepšil aj Tomáš Tatar. Detroit síce podľahol Montrealu 1:4, no na jedinom presnom zásahu Red Wings sa podieľal asistenciou aj slovenský reprezentant. Montreal sa stále drží na víťaznej vlne, keď triumfoval v šiestich dueloch v rade.

Sumáre NHL:

San Jose Sharks 2 : 0 Carolina Hurricanes

Góly:

19. Hertl (Goodrow), 60. Thornton (Pavelski, Vlasic)

Minnesota Wild 4 : 3 Winnipeg Jets

Góly:

3. Niederreiter (Vanek, Fontaine), 5. Parise (Koivu, Pominville), 19. Parise (Spurgeon, Pominville), 62. Scandella (Pominville, Granlund) - 46. Frolík (Halischuk), 49. E. Kane (Byfuglien), 51. Ladd (Pardy, Postma)

Detroit Red Wings 1 : 4 Montreal Canadiens

Góly:

45. Sheahan (DeKeyser, TATAR) - 24. Prust (Subban), 29. Subban (Markov, Pacioretty), 42. Plekanec (Gallagher, Beaulieu), 49. Gallagher (Galchenyuk, Plekanec)

Chicago Blackhawk 6 : 2 Dallas Stars

Góly:

2. Keith (P. Kane, Versteeg), 12. Seabrook (P. Kane, Keith), 45. P. Kane (Richards, Versteeg), 53. Toews (HOSSA), 55. Versteeg (Richards, Rozsíval), 56. Saad (Toews, HOSSA) - 5. McKenzie (Cole, Spezza), 6. Horcoff (Fiddler, Klingberg)

Anaheim Ducks 2 : 6 Florida Panthers

Góly:

13. Lindholm (Etem), 59. Cogliano (Manson, Etem) - 5. Trocheck (KOPECKÝ, Upshall), 22. Boyes (Huberdeau, Bjugstad), 25. Bjugstad (Jokinen, Campbell), 31. Huberdeau (Ekblad, Bjugstad), 38. Boyes (Jokinen, Campbell), 45. Bjugstad (Boyes, Olsen)

Edmonton Oilers 1 : 2 Arizona Coyotes

Góly:

55. Hall (Eberle, Schultz) - 15. Gormley, 53. Böedker (Vermette, Korpikoski). Brankári: Scrivens - Dubnyk

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články