Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen uzavrel dve nové zmluvy a ulovil reprezentanta, Devečka sa vracia ako tréner

BRATISLAVA - Slovenský hokejový obranca Dávid Mudrák sa stal hráčom HKM Zvolen. Klub na oficiálnej stránke informoval aj o pokračovaní spolupráce s ďalšími obrancami Branislavom Kubkom a Jozefom Sládokom.
Zdroj: 42421
Zdieľajte:

Mudrák je odchovanec zvolenského klubu, za tamojšie A-mužstvo však doteraz nenastúpil. Ako 17-ročný odišiel na dve sezóny do Fínska, pred sezónou 2020/2021 sa dohodol s HC Košice. Počas ročníka zamieril do Michaloviec, v ktorých drese odohral sezónu 2021/2022. V 33 zápasoch mal bilanciu 3 góly, 2 asistencie, 72 trestných minút a 7 plusových bodov.

Prečítajte si aj

Vladimír Országh sa dohodol na zmluve so silným európskym klubom

Pre 33-ročného Kubku pôjde o tretiu sezónu vo zvolenskom drese. V ročníku 2020/2021 s ním získal majstrovský titul, nedávno skončená sezóna 2021/2022 bola pre neho individuálne najviac vydarená. Nazbieral v nej celkovo 23 kanadských bodov (2+21), pričom získal aj ocenenie Krištáľový puk za najkrajší gól mesiaca december 2021. Zároveň má za sebou sériu piatich sezón s extraligovou medailou. "Nechcel by som ju prerušiť. Myslím si, že aj teraz sme mali na viac než na bronz, ale už je to za nami. V novej sezóne budeme chcieť určite cennejší kov," uviedol pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Marián Hossa získal v Bratislave ďalšiu poctu: Som rád, že si niekto váži moju prácu, povedal

Dôrazný obranca Jozef Sládok prišiel do Zvolena pred sezónou 2021/2022. Výrazne mu ju však ovplyvnili zdravotné problémy, pre ktoré odohral iba 20 extraligových zápasov. Hernú prax si udržiaval aj v nižšej súťaži v drese Žiaru nad Hronom.

Prečítajte si aj

Nominácia SR na MS 2022 v Helsinkách: COVID-19 vyradil skúseného obrancu, necestuje ani olympionik z Číny

Bývalý slovenský hokejový obranca Dušan Devečka bude pôsobiť v extraligovom klube HK Dukla Ingema Michalovce ako asistent hlavného trénera Toma Coolena. Do trénerského štábu pribudol aj Maximilián Bača, ktorý bude trénovať brankárov. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Prečítajte si aj

O usporiadanie MS 2023 sa uchádzajú prví záujemcovia: MVM Dome pojme takmer 20-tisíc ľudí

Pre 41-ročného Devečku pôjde o prvý trénerský angažmán v najvyššej slovenskej súťaži. Hráčsku kariéru uzavrel v roku 2020 po troch sezónach v najvyššej poľskej súťaži. V slovenskej extralige odohral v dresoch Liptovského Mikuláša, Popradu, Žiliny a Slovana Bratislava celkovo 702 zápasov. V rokoch 2007 a 2008 získal s "belasými" majstrovské tituly.

Prečítajte si aj

Majster so Zvolenom je bez klubu: Nový angažmán zatiaľ nemá

Hlavný tréner Coolen nahradil po sezóne 2021/2022 Tomeka Valtonena a k zmenám prišlo aj na pozíciách asistentov. Devečka a tréner brankárov Maximilián Bača nahradili v týchto funkciách Fínov Kaspera Vuorinena a Samuliho Nordmana.

Prečítajte si aj

Do bránky HC Sparta prichádza špičkový gólman so skúsenosťami z KHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články