Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O usporiadanie MS 2023 sa uchádzajú prví záujemcovia: MVM Dome pojme takmer 20-tisíc ľudí

ĽUBĽANA - Slovinsko a Maďarsko ohlásili spoločnú kandidatúru na usporiadanie hokejových MS v roku 2023. Oba tímy si cez víkend zabezpečili postup medzi elitu na turnaji A-skupiny I. divízie MS v Ľubľane a na poste hostiteľa svetového šampionátu chcú nahradiť Rusko. Tomu koncom apríla Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) odňala organizáciu MS 2023 pre vojenskú inváziu na Ukrajinu.
Zdroj: 42416
Zdieľajte:

O dejisku budúcoročného turnaja rozhodne kongres IIHF v Tampere počas posledného týždňa tohtoročných MS (13.-29. mája). Svetový šampionát sa mal pôvodne uskutočniť v Petrohrade od 5. do 21. mája 2023, Slovinsko a Maďarsko chcú šampionát organizovať v rovnakom termíne. "Minulý mesiac IIHF rozhodla, že Petrohrad nebude na budúci rok dejiskom elitnej kategórie, preto sme prišli s myšlienkou rýchlo zorganizovať šampionát spolu s našimi maďarskými priateľmi," citovala šéfa Slovinského hokejového zväzu Matjaža Rakoveca agentúra STA.

Prečítajte si aj

Majster so Zvolenom je bez klubu: Nový angažmán zatiaľ nemá

Jedna základná skupina, dva štvrťfinálové duely, obe semifinále i finále by sa podľa kandidatúry hrali v novej budapeštianskej hale MVM Dome s kapacitou 19.182 divákov. Jedna základná skupina a dve štvrťfinále by hostila Aréna Stožice v slovinskej metropole Ľubľana pre 10.500 divákov. Maďarsko a Slovinsko počítajú s rozpočtom okolo 20 miliónov eur. "Je to mimoriadna príležitosť a šanca kompetentným ukázať, že aj malé krajiny môžu dostať príležitosť organizovať šampionát. Sme si geograficky i organizačne blízko a blízko k nám je aj veľa ďalších krajín z elitnej skupiny," tvrdí šéf maďarského hokeja György Such.

Prečítajte si aj

Do bránky HC Sparta prichádza špičkový gólman so skúsenosťami z KHL

Spoločnú kandidatúru ohlásili Slovinsko a Maďarsko pod mottom: "Mimoriadne okolnosti si vyžadujú mimoriadne rozhodnutia". Maďarsko ešte nikdy v histórii nehostilo turnaj elitnej kategórie MS, Ľubľana bola dejiskom MS v roku 1966.

Prečítajte si aj

Tatar je rád, že dohral zápas, v Žiline ho nepotešil ľad
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články