Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nosní hráči Nitry boli zdemolovaní, futbalový a hokejový Slovan sú najväčší a najlepší

NITRA - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v šiestom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy 2021/2022 a získali titul majstra SR. V nedeľu triumfovali na ľade HK Nitra 5:2 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Po bezgólovej prvej tretine strelili obe mužstvá po jednom góle v druhej časti hry, Slovan rozhodol o triumfe v tretej tretine. Víťazný gól dal obranca Andrej Golian, v závere ešte hostia spečatili triumf dvomi zásahmi do prázdnej bránky.
Zdroj: 38080
Zdieľajte:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Je to o góloch a o šanciach a o systémových zásadách. Slovan to zvládal lepšie. Slovan vyhral štyri zápasy a preto je majster. Nám chýbala k titulu garnitúra hráčov so skúsenosťami a najmä, aby boli zdraví. A naši nosní hráči boli zdemolovaní a nepodávali výkon, aký by sme potrebovali."

Prečítajte si aj

TEL: Skončila sa sezóna 2021/22, extraliga má nového majstra

Samuel Buček, najproduktívnejší hráč sezóny: "Nie je nič horšie ako prehrať finále. Ale nevyužili sme šance a to sa potom otočilo. Taký je hokej. Ale sezóna bola super, nikto by o nás nepovedal, že pôjdeme do finále. Bude nás to však dlho trápiť."

Prečítajte si aj

VIDEO Viaceré opory SR reprezentácie neprídu, Ramsay hľadá nové alternatívy

Andrej Podkonický, tréner Slovana: "Tlak bol obrovský, ale verili sme tímu. Ak hral svoj hokej, nebál som sa. Mali sme ťažkú sériu s Košicami a vedeli sme, že ak takto budeme hrať aj s Nitrou, tak ju zdoláme. Je to odmena za prácu, ktorú robím a v ktorej sa snažím zlepšovať. Potvrdil som si, že som na dobrej ceste."

Prečítajte si aj

Stretli sa v Poprade a opäť budú spolu: Roman Stantien si berie do Vsetína bojovného krajana

Michal Sersen, kapitán Slovana: "Zdvihnúť ako kapitán nad hlavu poháre Dušana Pašeka a Vladimíra Dzurillu, čo sú klubové legendy, to je pre mňa veľká česť. Som hrdý na túto partiu."

Prečítajte si aj

Poprad opúšťa prvý hokejista, posilnil mužstvo českej Extraligy

Patrik Maier, obranca Slovana: "Išli sme do toho s tým, že si to nemôžeme nechať ujsť. Neprehrávali sme celý zápas, čo bolo plus. Slovan získal aj futbalový aj hokejový titul, to je úžasný pocit. Sme najväčšie a ukazujeme, že aj najlepšie kluby na Slovensku."

Prečítajte si aj

Reprezentanti Pavol Regenda a Róbert Lantoši si vybrali rovnakého mecenáša

Marcel Haščák, útočník Slovana, strelec druhého gólu v zápase: "Titul chutí vynikajúco. Nebolo to ľahké, ale poďakovať musím celému mužstvu. Dali sme si cieľ a splnili sme ho. S tým som išiel do Slovana."

Prečítajte si aj

MS 2022: Česko berie na šampionát sedem veľkých posíl, dve hviezdy sa ospravedlnili

Andrej Golian, strelec rozhodujúceho gólu: "Videl som pred bránkou Harrisa, tak som to nahodil. Išlo to na bránku, tečoval to ich hráč. Som za to vďačný."

Prečítajte si aj

Nečakaný záver zaujímavej kariéry: Slovák nikdy nehral za reprezentáciu a bol verný jedinému klubu v Česku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články