Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák naďalej dominuje, Tatarov gól zaistil Detroitu víťazstvo

Počas noci sa v zámorí predstavili šiesti Slováci, bodovo sa dokázal presadiť Tomáš Tatar ale aj Jaroslav Halák.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na sobotu v zámorskej NHL jedným gólom k výhre Detroitu nad Chicagom 4:1. V 26. minúte za stavu 2:1 pre domácich Red Wings potrestal chybu pri rozohrávke hostí a pohotovo dorazil do siete strelu spoluhráča Joakima Anderssona. Pre 23-ročného útočníka to bol piaty presný zásah v sezóne. Pre Tomáša to bol už piaty gól v sezóne

Tatar bol so šiestimi strelami najaktívnejším hráčom zápasu, pripísal si aj plusku a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v útoku s elitným ruským centrom Pavlom Dacjukom, zaznamenal dva strelecké pokusy a takisto jeden plusový bod. Ďalší slovenský krídelník Marián Hossa sa v drese Chicaga bodovo nepresadil a duel dokončil s mínuskou.

Jaroslav Halák priviedol NY Islanders na ľade Floridy k víťazstvu 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár zaznamenal v riadnom hracom čase a predĺžení 35 úspešných zákrokov, v rozstrele ho z troch domácich strelcov prekonal iba Jonathan Huberdeau v prvej sérii, kým za "ostrovanov" presne mierili Frans Nielsen i Kyle Okposo. Halák si navyše pripísal vďaka rýchlej rozohrávke aj asistenciu pri góle Ryana Stromea. Krajan v tíme Panthers Tomáš Kopecký ho ohrozil dvoma strelami, do štatistík mu pribudol mínusový bod a dve trestné minúty.

Výsledky:

Chicago Blackhawks 1 : 4 Detroit Red Wings

Góly:

Glendening (Miller), Kane (Toews, Seabrook), Franzen (Zetterberg), Tatar (Andersson, Glendening), Smith (Datsyuk, Abdelkader)

Slováci: Tomáš Tatar (1+0), 6 striel, čas na ľade 15:17, Tomáš Jurčo (0+0), 2 strely, čas na ľade 10:48, Marián Hossa (0+0), 0 striel, čas na ľade 16:11

Pittsburgh Penguins 2 : 1 Toronto Maple Leafs

Góly:

Dupuis (Ehrhoff, Sutter), Dupuis (Crosby, Bortuzzo), Franson (-)

Slováci: Richard Pánik (0+0), 0 striel, čas na ľade 4:47

Columbus Blue Jackets 4 : 3 Philadelphia Flyers

Góly:

Wisnievski (Johansen, Erixon), Giroux (Streit, Voráček), Foligno (Erixon, Johansen), Voráček (Schenn, Simmonds), Foligno (Johansen, Johnson), Wisnievski (Foligno, Johansen), Dell Zotto (Giroux, Mason)

New Jersey Devils 1 : 0 Washington Capitals

Góly:

Cammaleri (-)

New York Islanders 4 : 3 Florida Panthers

Góly:

Hayes (Trocheck, Jokinen), Tavares (Okposso, Bailey), Strome (Hickey, Halák), Kulemin (Boychuk, Grabovski), Campbell (Jokinen, Barkov), Ekblad (Trochek, Hayes)

Slováci: Jaroslav Halák (0+1), 35 zákrokov, úspešnosť 92.1%, Tomáš Kopecký (0+0), 2 strely, čas na ľade 17:58

Arizona Coyotes 5 : 0 Vancouver Canucks

Góly:

Hanzal (Yandle, Murphy), Hanzal (Rieder, Erat), Hanzal (Erat, Michálek), Doan (Gagner, Yandle)

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články