Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miloš Kelemen odchádza do NHL, podpísal dvojročnú zmluvu

NEW YORK - Slovenský hokejový reprezentant Miloš Kelemen opúšťa český extraligový klub BK Mladá Boleslav a mieri do NHL. Podľa portálu iDnes.cz sa dohodol od budúcej sezóny na zmluve s Arizonou Coyotes. Zámorský klub zatiaľ informáciu nepotvrdil.
Zdroj: 39559
Zdieľajte:

Dvadsaťdvaročný útočník by mal v prípravnom kempe "kojotov" zabojovať o miesto v prvom tíme. Podľa iDnes.cz podpísal s Arizonou počas play off českej extraligy dvojročný kontrakt.

Prečítajte si aj

Podľa Slováka boli Košice dve tretiny lepšie, avšak prišlo zlyhanie. Čo odkázal fanúšikom?

Kelemen prišiel do Mladej Boleslavi vlani zo Zvolena, s ktorým predtým získal majstrovský titul. V základnej časti odohral za BK 44 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal 13 asistencií. Jeho chvíle prišli v play off, kde patril medzi hlavných ťahúňov tímu a v 14 dueloch nazbieral 12 bodov (9+3). Momentálne je najproduktívnejší hráč a najlepší strelec vyraďovačky. V nej však už nebude pokračovať, lebo Mladá Boleslav vypadla v semifinále s Třincom 0:4 na zápasy a sezóna sa pre jej hráčov skončila.

Prečítajte si aj

Pardubice uvoľnili Mareka Hecla, klub sa zaujíma o bronzového olympionika z Číny

Kelemenovi sa darilo aj v národnom tíme, so slovenskou reprezentáciou vybojoval bronz na ZOH 2022 v Pekingu. Štartoval aj na vlaňajších MS v Rige a v kvalifikácii ZOH v Bratislave. Slovenský reprezentant nie je prvý hráč, ktorému angažmán v Mladej Boleslavi otvoril cestu do zámoria. Brankár David Rittich sa v roku 2016 dohodol s Calgary, aktuálne pôsobí v Nashville, Radim Zohorna si zasa vybojoval zmluvu v Pittsburghu.

Prečítajte si aj

Tréner Ján Pardavý si našiel nové dočasné pôsobisko

Prečítajte si aj

Michalovce predstavili nového športového manažéra
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články