Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner Ján Pardavý si našiel nové dočasné pôsobisko

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia sa na budúci týždeň predstaví na Turnaji štyroch krajín v Příbrame, kde sa okrem domácich Čechov stretne aj s Fínskom a Švédskom.
Zdroj: 39652
Zdieľajte:

Dvadsiatka nastúpi na turnaji pod vedením dočasného hlavného kouča Jána Pardavého, stabilného asistenta trénera Craiga Ramsayho pri mužskej reprezentácii, s asistentmi Michalom Blanárom a Petrom Frühaufom. "Dostal som ponuku, keďže tréneri dvadsiatky sú zväčša pri osemnástke. Bol som voľný, tak som ju prijal. Absolvujem týždeň tréningových jednotiek a turnaj v Příbrame. O juniorskom hokeji nemám toľko veľa informácií, aj preto tvoril nomináciu Ivan Feneš s Martinom Štrbákom. Do každého zápasu pôjdeme s tým, aby sme ho vyhrali," uviedol pre hockeyslovakia.sk 50-ročný tréner.

Prečítajte si aj

Marián Hossa dal definitívnu bodku za bohatou kariérou: Od Chicaga dostal dve pocty

V nominácii na turnaj v Česku je 23 hokejistov. Šiesti z nich sa zapojili do záverečnej prípravy na uplynulý juniorský šampionát v Kanade, traja - Denis Bakala, Samuel Krajč a Pavol Štetka - si na ňom aj zahrali. O ich skúsenosti sa bude Pardavý opierať aj v Příbrame, kde sa chce s dvadsiatkou ukázať v takom duchu, v akom sa prezentovala na nedohraných MS v kanadských mestách Edmonton a Red Deer. "S Ivanom Fenešom som komunikoval, akým spôsobom viesť celý kemp. Rozprávali sme sa aj o tom, ako hrali na decembrovom šampionáte a ako chcú hrať v lete na náhradnom podujatí. Nič na tom nebudem meniť. Pôjdeme v systéme, ktorý má nastavený Ivan," povedal Pardavý.

Prečítajte si aj

SR 18 nezvládla generálku na MS proti Modrým krídlam Slovana, žiaril Jakub Sukeľ

Aprílový kemp s tromi duelmi bude prípravou pred letnými MSJ 2022, ktoré sa dohrávajú v náhradnom termíne, pričom štartujú 9. augusta v Edmontone. "Je fajn, že nejdeme hrať papierovo slabší turnaj, trebárs do Maďarska. Chlapci potrebujú kvalitné medzinárodné zápasy a tie Česi, Fíni a Švédi sľubujú. Určite postavia veľmi dobré výbery. Pre všetkých to bude dobrá skúška," dodal Pardavý.

Prečítajte si aj

SR odohrá pred MS šesť kvalitných prípravných duelov: Hrať sa bude na Spiši, v Trenčíne a Žiline


Nominácia SR 20 na Turnaj 4 krajín v Příbrame (11. - 16. apríla):

Hráči podľa klubov: Oliver Fatul, Alex Géci (obaja HC Slovan Bratislava), Matej Jacko (HC Košice/HC 19 Humenné), Adam Stripai (HK Dukla Ingema Michalovce/HC 19 Humenné), Denis Bakala (HC 21 Prešov/HC 07 Detva), Adam Gajan (MHKM Skalica), Richad Nemec (MHKM Skalica/HK Nitra), Tomitej Tomala (HK Spišská Nová Ves/HK Brezno), Andrej Krajčovič, Roman Vaňo (obaja HK Dukla Trenčín/HK Spartak Dubnica), Samuel Krajč (HK Dukla Trenčín), Boris Babeliak (HKM Zvolen), Tim Danielčák (HC Litvínov/ČR), Šimon Groch (HC Olomouc/ČR), Filip Rajzík (HC Olomouc/ČR), Pavol Štetka (HC Dynamo Pardubice/ČR), Daniel Chovaniak (HC Oceláři Třinec/ČR), Patrik Andrísik (Jungadler Mannheim/Nem.), Dávid Hajnik (DVTK Jegesmedvék Miškovec/Maď.), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Michael Laurenčík (Tyresö/Hanviken/Švéd.), Jakub Kolenič (Växjö Lakers/Švéd.), Ján Korec (Nothwood School/USA)

Prečítajte si aj

MS 2022: Do neoficiálneho kempu SVK prišiel hrdina z Pekingu a 22-ročný krídelník z KHL

Realizačný tím:

Manažér: Tomáš Pšenka
Hlavný tréner: Ján Pardavý
Asistenti trénera: Michal Blanár, Peter Frühauf
Tréner brankárov: Rastislav Staňa
Kondičný tréner: Matej Thomka
Videotréner: Patrik Michnáč
Lekár: Štefan Eperješi
Maséri: Miroslav Harvančík, Boris Vozár

Náhradníci: Andrej Julínek (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Kevin Jendroľ (Barani-HŠMH Banská Bystrica/HK Brezno), Luca Krakovský, Filip Patzelt, Richard Petráš, Sebastián Rusnák (všetci HC Slovan Bratislava), Gabriel Olejník (HK Brezno), Lukáš Vaculík (HC Košice/HC 19 Humenné), Samuel Socha (HK Levice/HK Nitra), Matej Tomas (HK ŠKP Poprad), Sebastián Nahalka (HK ŠKP Poprad/HK Levice), Patrik Sokoli (HK ŠKP Poprad/HK Martin), Šimon Miklovič (HK Dukla Trenčín/HK Spartak Dubnica), Martin Halama (HKM Zvolen), Filip Kubiridžák (MsHKM Žilina), David Kočka (Rytíři Kladno/ČR), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Rayen Petrovický (TuTo Turku/Fín.)

Prečítajte si aj

Reprezentácia Ukrajiny mieri na slovenský ľad


Program turnaja:

Štvrtok 14. apríla: 14.30 Slovensko - Švédsko, 18.00 Česko - Fínsko

Piatok 15. apríla: 14.30 Fínsko - Slovensko, 18.00 Česko - Švédsko

Sobota 16. apríla: 12.30 Švédsko - Fínsko, 16.00 Česko - Slovensko

Prečítajte si aj

Syn majstra sveta z roku 2002 mení pôsobisko

Prečítajte si aj

KHL v novom ročníku 2022/23 chudobnejšia o dvoch zástupcov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články