Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sklamaný Miroslav Šatan: Skupinka extraligových klubov zarezala mládež

BRATISLAVA - Piatkové zasadnutie Kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), na ktorom mali delegáti voliť prezidenta SZĽH, nebolo uznášaniaschopné. Výkonný výbor SZĽH musí do 60 dní zvolať nové zasadnutie Kongresu SZĽH.
Zdroj: 42044
Zdieľajte:

Na piatkovom zasadnutí mali delegáti z klubov voliť okrem najvyššej funkcie aj nových členov Výkonného výboru SZĽH, predsedu i podpredsedu disciplinárnej a volebnej komisie SZĽH, schvaľovať rozpočet a venovať sa ďalším športovým témam. Napokon k hlasovaniu o hlavných bodoch ani nedošlo, lebo sa už pri úvodnej prezentácii delegátov nenašla potrebná dvojtretinová väčšina hlasov od všetkých riadnych členov SZĽH.

Prečítajte si aj

Kongres SZĽH sa nekonal, voľby sa odkladajú!

"Pre covidovú situáciu sme museli odložiť novembrový kongres, ktorý mal byť rozpočtový. Bol odložený na január, no keďže nepriaznivá pandemická situácia pokračovala, museli sme ho odsunúť znovu na marec. Zlúčili sme ho s volebným, aby sa šetril čas ľudí a financie, aby ho zväz nemusel dvakrát organizovať. Musím povedať, že vzhľadom na obštrukcie, ktoré prebehli, sme kongres iba otvorili a prešli k druhému bodu - k prezentácii. Skupina ľudí si však neprebrala hlasovacie zariadenia. Dali sme prestávku, zariadenia sa prebrali, ale keď sme sa prezentovali, skupina ľudí nepostláčala tlačítka. Nemali sme tak potrebnú dvojtretinovú väčšinu, aby bol Kongres SZĽH uznášaniaschopný a efektívne sa zrušil," uviedol Šatan na piatkovom tlačovom brífingu.

Prečítajte si aj

Spišiaci by poprosili viac korektnosti i rešpektu, Prešovčania mobilizujú divákov na sobotu

"Nemrzí ma, že neprebehol volebný boj. Mali sme schvaľovať rozpočet a druhú - ešte dôležitejšiu vec - reformný systém v mládežníckom hokeji do ďalšej sezóny. Keďže chcel niekto robiť obštrukcie, mal aspoň nechať odhlasovať prvé dva body. Prišlo kopec ľudí z celého Slovenska a úplne zbytočne. Skupina extraligových klubov a ďalších podporovateľov si zobrali mládež za rukojemníka. Zarezali mládež. To, čo očakávali mládežnícke kluby, že sa vyrieši, sa nevyriešilo," povedal súčasný prezident SZĽH a generálny manažér slovenskej reprezentácie.

Prečítajte si aj

NHL: Gólový únik Fehérváryho, Ovečkin dva kroky od Gretzkyho
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články