Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Emotívny večer v NHL, tímy vzdali hold vojnovým veteránom!

Američania sú veľkí patrioti a preto niet divu, že Dňu veteránov prikladajú veľký význam. Svoju podporu armáde prejavili aj tímy Národnej hokejovej ligy a počas predzápasovej rozcvičky sa odeli do špeciálnej edície maskáčových dresov.
Zdroj: Twitter
Zdieľajte:

Deň veteránov je oficiálnym sviatkom Spojených štátov amerických, prvýkrát ho vyhlásil americký prezident Wilson Woodrow v roku 1919. Američania počas slávností vzdávajú úctu a odovzdávajú vyznamenania svojim veteránom, teda hrdinom, ktorí slúžili v armáde.

Táto tradícia neobišla ani NHL, na predzápasovú rozcvičku vybehli tímy v špeciálnych maskáčových dresoch, kluby New York Rangers, New York Islanders, St. Louis Blues a Florida Panthers svoje dresy odovzdajú do aukcie a výťažok z nej poputuje na podporu vojnových veteránov a ich rodín.

Okrem dresov pripravili kluby pre svojich fanúšikov jedinečné suveníry, brankár St. Louis Blues, Brian Elliot, si nechal na túto príležitosť nastriekať novú masku s motívom americkej a kanadskej armády po jej bokoch. Pred niektorými zápasmi vzdali hold svojim veteránom aj priamo na ľadovej ploche počas krátkej slávnostnej ceremónie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články