Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Craig Ramsay prezradil prvé mená možných náhradníkov: Nájdeme niekoho ku Hrivíkovi

BRATISLAVA - V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie pribudol deň pred stredajším odletom na ZOH do Pekingu ďalší koronavírusový prípad. Pozitívny test mal aj útočník Michal Krištof. Pozitívny výsledok naďalej vykazuje Peter Cehlárik, o ktorého infekcii informovalo vedenie tímu už v pondelok. Z realizačného tímu pozitívne testovali v bratislavskej "bubline" trénera brankárov Jána Lašáka.
Zdroj: 41044
Zdieľajte:

Reprezentačného kouča Ramsayho koronavírusová situácia v mužstve rozhodne neteší: "Je ťažké nahradiť hráča, ako je Peter Cehlárik. Hral výborne na vlaňajších majstrovstvách sveta i v olympijskej kvalifikácii. Navyše je skvelý hráč aj do šatne. Ak s ním nebudeme môcť počítať, dostanú šanci iní hokejisti. Uvažujeme o možných náhradníkoch, bavíme sa o Róbertovi Lantošim či Adamovi Liškovi, ktorí by sa mohli pripojiť k tímu. Som si istý, že nájdeme niekoho, kto by vedel hrať v útoku s Marekom Hrivíkom." Napriek správam o pozitívnych výsledkoch je situácia v tíme pokojná, tvrdí Ramsay: "Samozrejme, my tréneri sme boli blízko Jánovi Lašákovi, ale cítime sa zdravotne v poriadku. Musíme počkať na výsledky ďalších testov."

Prečítajte si aj

Olympiáda bez Cehlárika i Krištofa? Pripravujeme sa aj na tento scenár

Útočník HKM Zvolen Peter Zuzin mal pozitívny test ešte pred vstupom do reprezentačného kempu. Koronavírusom si už prešiel, čo teraz považuje za výhodu. "Priebeh som mal ľahký, iba mierne zvýšenú teplotu - okolo 37 stupňov, k tomu trochu sople, hrdlo, pol dňa bolesť kĺbov a to bolo všetko. V piatok mi už bolo lepšie a v sobotu a nedeľu som sa už cítil vyliečený. V danom momente som bol nervózny, potom som si uvedomil, že to tak asi malo byť. V dnešnej dobe je to normálna vec, že niekto ochorie, respektíve je pozitívny. Po 6-7 dňoch sa mi podarilo mať negatívny test. Teraz to beriem ako výhodu, že som si tým prešiel pred 11-12 dňami a že ma to neprekvapilo tu v kempe," prezradil Zuzin. Po dlhšej pauze bez zápasov a tréningov nebolo pre neho ľahké postaviť sa na ľad: "Trénovali sme iba 13-14 hráči, takže tréning bol tomu prispôsobený. Telo bolo unavené, čo je normálne aj po ľahkej chorobe. Bude dôležité sa do toho čo najrýchlejšie dostať."

Prečítajte si aj

V tíme SR sa zvýšil počet pozitívne testovaných na koronavírus

Prečítajte si aj

VIDEO Spišské Rysy opustil kvalitný hokejista, prestúpil do Česka
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články